Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğrencileri ve Beşir Derneği ile ortaklaşa yürütülen, 20 Nisan 2016 da başlayan ve 27 Mayıs 2016 tarihinde sona eren “10. Yılda 10 Su Kuyusu” projesi teslim töreni düzenlendi.

İ.İ.B.F konferans salonunda düzenlenen törene; Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat KASAP, Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Belediye Başkan Yardımcısı Coşkun YEĞEN, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Sadettin TÜRÜT, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. S. Sabri YAVUZ, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof.Dr. Selami Şaşmaz, Ticaret Borsası Koordinatörü İsmail Hakkı SOBA, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Temsilcileri, Belediye Gençlik Merkezi üyeleri, Beşir Derneği Rize İl Temsilcisi, projeye katkı sağlayan STK’ lar, davetliler ve öğrenciler katıldı.

9. Fetih ve Gençlik Buluşması’nda en yenilikçi çalışması ödülü alan proje için Üniversite kampüsünde ve Rize Memişağa Parkı’ nda kurulan stantlarla hedeflenen bağış miktarın üzerinde toplanan 111.085 TL, Beşir Derneği Rize temsilcisi Saim ÖKSÜZ’e Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat KASAP ve proje ekibindeki öğrenciler tarafından teslim edildi.

Törende konuşan Rektörümüz Prof. Dr. KARAMAN ve Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat KASAP, projenin oluşmasına katkı sağlayan; Üniversitemiz Öğrenci Konseyi, İdeal Vizyon Topluluğu, Minhac Toplulukları, Beşir Derneği, Mostar Gençlik, RİHDER ve bütün katkı sağlayan kişilere, kurumlara özellikle öğrencilere teşekkür ederek bu tür sosyal sorumluluk projelerinin gençler tarafından organize edilip öncülüğünün yapılmasının çok kıymetli olduğunun da altını çizerek proje ekibine teşekkür ettiler.

Program sonunda projenin hayat bulmasına katkı sağlayan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat KASAP’ a, TÜMSİAD temsilcisine , Rize Ticaret Borsası temsilcisine, İlahiyat Fakültesi Dekanı S. Sabri YAVUZ’ a, Rize Gençlik Merkezi üyelerine, İlahiyat Fakültesi öğrencilerine, Karadeniz Vakfı’ temsilcisine ve Rteü Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğuna plaket takdim edildi.