URAP'ın internet sitesinden kamuoyuna duyurulan "2019-2020 URAP Dünya Sıralaması"nda akademik performansı en yüksek 2 bin 500 üniversiteye yer verildi. Dünya sıralamasında, makale ve atıf puanları hesaplanırken sadece etki değeri yüksek yüzde 75'lik dilime giren dergilerdeki makaleler dikkate alındı.

Sıralamada, dünyanın ilk 2 bin 500 üniversitesi arasına Türkiye’den 82 üniversite girdi. İlk sıraya 389 üniversite ile Çin yerleşirken, ABD 352 üniversite ile ikinci, Japonya 141 üniversite ile üçüncü oldu. Listede, 137 üniversitesi bulunan Hindistan 4'üncü, 105 üniversitesi bulunan İngiltere 5'inci sırada yer aldı. Türkiye ise 82 üniversite ile İngiltere'nin ardından 6'ncı sıraya yerleşti.

Türkiye’den 82 üniversitenin yer aldığı listede RTEÜ, ülkemizden sıralamaya giren 59. üniversite olurken aynı zamanda da dünyanın en iyi 2 bin 113. üniversitesi oldu.

URAP Türkiye Özel Bölümü’ne bakıldığında ise; ülkemizdeki devlet ve vakıf dahil tüm üniversiteler arasında RTEÜ kendisinden çok önce kurulmuş olan Balıkesir Üniversitesi, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Harran Üniversitesi, Tekirdağ Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Kütayha Dumlupınar Üniversitesi gibi bir çok üniversiteyi geride bırakarak listede en iyi 57. Üniversite olduğu görülmektedir.

2019-2020 Devlet Üniversiteleri Genel Sıralaması verilerine göre 109 devlet üniversitesi arasında ise RTEÜ 46. sırada yer aldı.

Türkiye sıralamasında Web of Science/InCites gibi uluslararası kaynaklar ile YÖK’ün yayımladığı verileri kullanan URAP değerlendirmeyi yaparken; Makale Sayısı, Öğretim Üyesi Başına Düşen Makale Sayısı, Atıf Sayısı, Öğretim Üyesi Başına Düşen Atıf Sayısı, Toplam Bilimsel Doküman Sayısı, Öğretim Üyesi Başına Düşen Toplam Bilimsel Doküman Sayısı, Yıllık Doktora Mezun Sayısı, Doktora Öğrenci Oranı ve Öğretim Üyesi Başına Düşen Öğrenci Sayısı olmak üzere 9 kriteri belirli oran ağırlığında dikkate almaktadır.

Kuruluşundan bugüne kadar gerek fiziki alt yapı gerek akademik kadro anlamında önemli gelişmeler kaydederek birçok akademik başarıya imza atan ve her yıl bu başarılarına yenilerini ekleyerek, nitelik ve nicelik olarak büyümeye devam eden RTEÜ, kaliteli eğitimden taviz vermeden yoluna devam ediyor.