Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman üniversitenin akademik gelişmede, fiziki alt yapıda,  akademik performans ve başarı ile kalite ve akreditasyon süreçlerinde kat ettiği mesafenin ve geldiği noktanın çok önemli olduğunu ancak yeterli olmadığını belirterek, “Üniversitemiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ismini taşıyan bir üniversitedir. Dolayısıyla da hem ülkemizdeki üniversiteler arasında hem de dünyadaki üniversiteler arasında daha üst sıralara çıkmalıyız. Bunu da başaracak insan kaynağı ile alt yapıya sahibiz. Önümüzdeki yıllarda akademik ve idari personelimiz ve siz değerli paydaşlarımızla iş birliği içerisinde daha çok çalışarak bu hedeflere ulaşacağımızdan eminim.” dedi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Başkanı Nusret Bayraktar konuşmasında, ülkemizin kalkınmasında eğitimin büyük rol oynadığını belirterek "Eğitim insanın bütün arzu ve isteklerine ulaşabilmek için kullandığı bir anahtar niteliği taşıyor. Anahtarı kullanmak için de eğitime ihtiyaç vardır. Eğitim kurumlarına, eğitim faaliyetlerine son derece önem vermekteyiz. Özellikle çağımız eğitim, bilim ve teknoloji çağıdır. Eğitimi, bilim ve teknolojiyi sadece öğrenmek amacıyla değil onu eyleme dönüştürmek gerektiğine inanmaktayız.” dedi.

Rize Valisi Kemal Çeber ise konuşmasında, Üniversitemizde çok güzel işler yapıldığını, kısa zamanda büyük yol kat edildiğini belirterek, “Yaklaşık dört senedir görev yaptığım Rize'de Üniversitemizde büyük bir uyum içerisinde her türlü konuyu rahatlıkla paylaşarak ve projeyi beraber konuşarak tüm kurumlarla beraber yol yürüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Programda, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından verilen Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı (TÜBA-GEBİP) Ödülü alan, Stanford Üniversitesi tarafından hazırlanan “Dünyanın En Başarılı Bilim İnsanları” listesine giren, 2021 yılında; patent ve faydalı model tescili alan ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Akademik Teşvik uygulamasında en yüksek puan alan öğretim elemanlarımıza plaket töreni yapıldı.