Türk Standartları Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin’in katılımıyla denetim sürecini başarıyla tamamlayan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine TS EN ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi Takdim Töreni gerçekleştirildi.

RTEÜ Rektörlüğü tarafından düzenlenen Belge Takdim Töreni ve TSE Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin’in konuşmacı olarak katıldığı “Yükseköğretimde Kalite Standartları” konulu konferans, Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını RTEÜ Rektörü Prof. D. Hüseyin Karaman yaptı. Rektör Karaman konuşmasına, “Üniversite olarak sadece bir bölümde veya bir fakültede değil Üniversitemizin tamamında Kalite Yönetim Sistemi Belgesi almanın heyecanını ve haklı gururunu yaşadığımız bu anlamlı günde, törenimize katıldığınız sevincimize ve mutluluğunuza ortak olduğunuz için siz değerli konuklara şahsım ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ailesi adına ayrı ayrı teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.” diyerek başladı.

RTEÜ’nün akademik performans ve başarısı ile kalitesini artırma noktasında bugüne kadar birçok adımlar attığını ifade eden Rektör Karaman, bu kapsamda üniversitenin yaptığı birkaç çalışmadan bahsetti: “Öncelikle üniversite üst yönetimi olarak kalite ve akreditasyonu tüm birimlerimize vizyon olarak belirledik ve her birinin bu kapsamda çalışmasını istedik. Üniversitemiz bünyesinde kalite süreçlerinin daha kurumsal bir yapıya kavuşması için Kalite Koordinatörlüğünü kurduk. Üniversitemizin kalite eylem planı hazırlayarak yayınladık. Üniversitemizde birbirleriyle entegre bilgi işlem altyapısını kurduk, bu sistem sayesinde hem süreçleri daha kolay takip edebiliyoruz hem de istediğimiz herhangi bir veriyi anında çekebiliyoruz. YÖK Kalite Kurulu’nun dış denetiminden geçtik. Bütün birimlerimiz programların akreditasyon çalışmalarını başlattık ve bu anlamda ilk müracaatlarımızı da yaptık.”

Rektör Karaman, kalite konusunda yapılan işlerden ve atılan adımlardan bir tanesinin de ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi alma çalışmaları olduğunu belirterek, “Bizler önce bu konuyu Üniversitemizin en üst karar organları olan Senato ve Yönetim Kurulunda görüşerek karara bağladık. Sonra Türk Standartları Enstitüsünün yönetim kurulunun değerli başkanı ile görüştük ve bu yöndeki talebimizi resmi olarak kendilerine ilettik. Böylece süreç başlamış oldu. Üniversite olarak bölümlerden fakülte ve yüksekokullara varıncaya kadar her bir birimde komisyonlar kurduk. Bu komisyonlara Türk Standartları Enstitüsünün ekipleri eğitimler verdiler, yol haritasını çizdiler. Bir yıl süren süreç sonunda sadece bir bölümde veya bir fakülte ve yüksekokulda değil Üniversitemizin tamamında ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesini almaya hak kazandık. Bu bizim için büyük bir başarı ve büyük bir gururdur.” dedi.

Rektör Karaman konuşmasını, “Kalite sürecinde başından beri hep bizim yanımızda olan ve Üniversitemize destek veren Türk Standartları Enstitüsünün Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. Adem Şahin ile çalışma arkadaşlarına, Üniversitemiz bünyesinde bu süreci yürüten komisyonlarda görev alan mesai arkadaşlarım başta olmak üzere süreci sahiplenen ve destek veren dekan ve müdürlerimiz ile Üniversitemizin kalitesinin daha da artması için elini taşın altına koyan, gayret gösteren tüm akademik ve idari personelimize ve bu mutlu günümüzde yanımızda olan siz saygıdeğer konuklara şahsım ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ailesi adına ayrı ayrı teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.” diyerek tamamladı.

Rektör Karaman’ın konuşmasının ardından TSE Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin konferansını gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Şahin, Türk Standartları Enstitüsü, TSE’nin Üyesi Olduğu Uluslararası Kuruluşlar, Görevleri ve Faaliyet Alanları, Teşkilat Yapısı, Yükseköğretim Alanında Avrupa Kalite Güvence Standartları ve Kuralları, Yüksek Öğretim Alanında Avrupa Kalite Güvence Standartları ve Kuralları Ana İlkeleri, İç Kalite Güvencesinin Kapsamı, Dış Kalite Güvencesinin Kapsamı, Kalite Güvence Ajanslarının (Bağımsız Kurum/Organizasyon) Oluşturulması, Yükseköğretim Alanında Milli Kalite Güvence Sistemi, Yükseköğretim Kurumlarında TSE Tarafından Eğitim ve Belgelendirme Amacı ile Kullanılan Ulusal/Uluslararası Yönetim Sistemi Standartları konularında kısa bir sunum yaptı.

Prof. Dr. Şahin konuşmasını, “Sizlere takdim edeceğimiz bu Kalite Yönetim Sistemi Belgesi Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin genelinde kalite standartları ile ilgili ulaştığı noktayı belgelemek üzere tanzim edilmiştir. Esas itibariyle Sayın Rektörümüzün liderliğinde burada oluşan kalite takımının istekli, kararlı ve inançlı çalışması neticesinde gerçekleşmiştir. Ben bu belgenin Üniversitemize ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi camiası ailesine hayırlı olmasını diliyorum. Üniversitenin kalitesine, bulunduğu il ve bölgeye, ulusal ve uluslararası alana katkılarının artarak devamını diliyorum.” diyerek tamamladı.

RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman ile Rize Valisi Kemal Çeber tarafından günün anısına TSE Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin’e üniversitenin şilti takdim edildi.

Hediye takdiminin ardından denetim sürecini başarıyla tamamlayan Üniversitemize belge takdimi gerçekleştirildi. TS EN ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesini Türk Standartları Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin, Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Karaman’a takdim etti.

Programa, Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rize İl Emniyet Müdür Vekili Nahit Karakaş, Rize İl Jandarma Komutanı Alb. Hakan Dedebağı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Bilgin, Prof. Dr. Ahmet İshak Demir, Prof. Dr. Adnan Yılmaz, RTEÜ Genel Sekreteri Adnan Er, dekanlar, müdürler, akademik ve idari personel katıldı.