Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Karaman'ın yeni akademik yıl için yayımladığı mesaj şöyle: " Üniversitemizin Kıymetli Akademik ve İdari Personeli, Sevgili Öğrencilerim, Üniversitemiz, Yükseköğretim sistemimizin önemli yapı taşlarından biri olarak yeni akademik yılına başlamaktadır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşmanın yolu eğitimden geçmektedir. Aydınlık bir gelecek, güçlü ve gelişmiş bir ülke, ancak iyi yetişmiş nesillerle mümkündür. Genç ve yeni nesil bir devlet üniversitesi olan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, 1133 akademik ve 780 idari personeli ile ülkemizin belirlenen hedeflere ulaşmasına katkı sağlama potansiyeli en yüksek öğretim kurumlarından biridir. Üniversitemiz milletin kendisine emaneti olan öğrencilerimizin en iyi şekilde yetişmeleri için tüm imkânlarını seferber etmektedir.

Sevgili öğrencilerim, uzun ve yorucu bir hazırlık maratonunun ardından girdiğiniz üniversite sınavında, göstermiş olduğunuz başarı dolayısıyla sizleri, ailelerinizi ve başarınızda büyük emekleri olan öğretmenlerinizi içtenlikle tebrik ediyorum. Geleceğinizi şekillendirecek bir karar verdiniz ve ülkemizin en genç ve en hızlı gelişen üniversitelerinden biri olan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ailesi’nin üyesi olmayı tercih ettiniz. Bu tercihiniz için de sizleri kutluyorum. Bizim referansımız, tecrübemiz, yetişmiş akademik kadromuz, kurumsal yapımız ve geçen 13 yılda göstermiş olduğumuz akademik performans ve başarımızdır. Ancak Üniversitemizi seçmenizde çay gibi sıcak Rize halkı ile yeşil ile mavinin her tonunu içinde barındıran Rize şehrinin de payının olduğunu biliyoruz. Sizlerin, sadece Türkiye’de değil, dünyanın her yerinde mesleklerini ifa edebilecek, eğitim ve donamıma sahip bireyler olarak yetişmeniz için her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu bilmenizi isterim.

Çok kıymetli meslektaşlarım, büyük bir özveriyle on yıllar boyunca edinmiş olduğunuz birikim ve tecrübeyi yine aynı fedakârlıkla öğrencilerimize aktarmaktasınız. Bu heyecanı hiç kaybetmeden ülkemize ve milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Sizler bu kurumun asli unsurlarısınız. İdealist kimliğiniz ve çalışkanlığınızla bir yandan eğitim-öğretim faaliyetlerini yürütürken diğer taraftan araştırma-geliştirme ve topluma hizmet çalışmalarınızı da yürütüyorsunuz. Temel hedefimiz, ülkemizin dünyanın en büyük on ekonomisinden birisi olması noktasında üzerimize düşen görevi yapmak, okuyan, araştıran, sorgulayan, milli ve manevi değerlerine bağlı erdemli nesiller yetiştirmektir.

Bu duygu ve düşüncelerle 2019-2020 akademik yılının öğrencilerimiz ile akademik ve idari personelimize ve yükseköğretim sistemimize hayırlı olmasını diliyor, en kalbi sevgilerimi sunuyorum."