Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde (RTEÜ) idarecilerin istifaları alınarak tüm yetkiler Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman’da toplandı.

Darbe girişiminin ardından RTEÜ’de FETÖ ile mücadele kapsamında 9’u akademik üçü ise idari personel olmak üzere 12 üniversite personeli açığa alınmıştı. YÖK’ün isteği üzerine 13 Dekan’da görevlerinden alınmıştı. Bugün RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, 3 Enstitü, 5 Yüksekokul ve 7 Meslek Yüksekokul müdürünün istifasını isteyerek tüm yetkileri üzerinde topladı.

Konuyla ilgili RTEÜ’den yapılan yazılı açıklamada, “15 Temmuz’da gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından, ülkemizin bekasının teminini daha da sağlamlaştırmak amacıyla başlatılıp, tüm faaliyetlerin aksamadan sürmesi ve gerekli düzenlemelerin yapılması için Türkiye genelindeki çeşitli kamu kurumlarında başlatılan görevden alma ve soruşturma çalışmaları devam ediyor. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi de, vatanımızın ve aziz milletimizin ilelebet varlığını sürdürmesi noktasında her şart ve koşulda gerekli çalışmaları yapacaktır. Bu çerçevede Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, ülkemizin huzuru, geleceği ve Üniversite yönetimi olarak çalışmaların hızlı ve sağlıklı bir şekilde işlemesi için gerçekleştirilen gerekli düzenlemeler kapsamında Üniversite bünyesindeki. 3 Enstitü, 5 Yüksekokul ve 7 Meslek Yüksekokul müdürünün istifasını istedi. Gelişmenin hemen ardından ilgili müdürler istifalarını Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman’a sundu” denildi.