Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Su Altı Teknolojisi Programında öğrenim gören öğrenciler, Türkiye’nin denizcilik sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli sanayi dalgıçları olarak yetiştiriliyor.

Öğrencilerin eğitimlerine RTE Üniversitesi’ne ait limanda hız kesmeden devam ediyor.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrenciler açık deniz dalışları için ise Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ne ait R/V Karadeniz Araştırma gemisini kullanıyor.

Programda öğrencilere 2 yıl boyunca temel kültür derslerinin yanı sıra Yüzme ve Can Kurtarma, Temel Dalgıçlık, Gemicilik, Deniz Bilimleri, Su Altı Kaynağı gibi mesleki dersler uygulamalı olarak verilerek öğrencilerin tam donanımlı olarak mezun olmaları hedefleniyor.

Su Altı Teknikeri unvanı ile mezun olan öğrenciler Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Profesyonel Su Altı Adamı - 1. Sınıf Dalgıç ve Basınç Odası Operatörü yeterlilik belgeleri veriliyor.

Öğrenciler denizcilik sektöründe liman ve su altı inşaatları, su altı boru ve enerji hatlarının kurulması, gemilerin karaya çekilmeden bakım onarımı, enkaz kaldırma, gemi kurtarma ve dalış turizminden su altı arkeolojisine kadar birçok alanda istihdam ediliyor.