Ülkemizin bilim ve teknoloji alanında ihtiyaç duyduğu çalışmalara öncülük ederek bu çerçevede ilgili kurum ve kuruluşlarca hazırlanan projelere finansman desteği sağlayan TÜBİTAK, Üniversitelerin son 5 yıldaki proje istatistiklerini kamuoyuyla paylaştı. TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından hazırlanan raporda, 2014-2018 yılları arasında Üniversiteler tarafından sunulan ve desteklenen proje sayıları ile bu projeler dolayısıyla ilgili Üniversiteye aktarılan bütçeler yer almaktadır. Söz konusu raporda Üniversiteler, TÜBİTAK tarafından onaylanan projeler dolayısıyla almış oldukları bütçelere göre sıralanmıştır.

TÜBİTAK tarafından kamuoyuyla paylaşılan rapora göre Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, 1973, 1982 ve 1992 tarihlerinde kurulmuş birçok üniversiteyi geçerek çok büyük bir başarı göstermiştir.

2014-2018 yılları arası beş yıllık proje istatistikleri sonuçlarına göre RTEÜ; Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma projesinde yer alan 10 üniversite arasında, TÜBİTAK’tan en fazla projesi en fazla kabul olan ve 11 milyon 400 bin lira ile en fazla destek alan üniversite olarak birinci sırada yer aldı.

2000 yılından sonra kurulmuş ve değerlendirmeye alınan 58 üniversite arasında ise RTEÜ; projesi en çok kabul edilen üniversite sıralamasında üçüncü ve proje bütçe büyüklüğü açısından ise dördüncü sırada yer almıştır.

Son 5 yılda TÜBİTAK tarafından projesi kabul edilen üniversiteler sıralamasında ise RTEÜ; değerlendirmeye alınan 182 devlet ve vakıf üniversitesi arasında 41. sırada; 121 devlet üniversitesi arasında ise 34. sırada yer aldı.