Sahte imza kullanan öğretim üyesinin dekanlığa şikâyet edilmesi üzerine İ.B.’nin eşi, RTEÜ Psikiatri Bölümü Öğretim Üyesi B.B.’nin mikrobiyoloji bölüm başkanının odasına giderek saldırı teşebbüsünde bulunduğu öğrenildi.

RTEÜ Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Bölümünden kadın öğretim üyesi İ.B.’nin sahte imzayla bölüm başkanının adını kullanarak bir tıp dergisine makale göndermesinin ortaya çıkmasıyla birlikte üniversite karıştı. Sahte imza kullanan öğretim üyesinin dekanlığa şikâyet edilmesi üzerine İ.B.’nin eşi, RTEÜ Psikiatri Bölümü Öğretim Üyesi B.B.’nin mikrobiyoloji bölüm başkanının odasına giderek saldırma teşebbüsünde bulunduğu öğrenildi.

SAHTE İMZA KULLANDI RTEÜ

Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Bölümünden kadın öğretim üyesi İ.B.’nin bir tıp dergisine bölüm başkanının imzasını taklit ederek makale gönderdiği ortaya çıktı. Yaşanan gelişmenin öğrenilmesinin ardından İ.B. hakkında dekanlık ve başhekimliğe şikâyette bulunulurken, gelişmelerin ardından RTEÜ Psikiyatrı bölümünde akademisyen olan İ.B.’nin eşi B.B. şikâyet üzerine mikrobiyoloji bölümü başkanlığına gelerek bölüm başkanına saldırma teşebbüsünde bulundu. Araya öğretim üyelerinin girmesiyle saldırgan B.B.’nin yatıştırıldığı öğrenildi. Bu arada İ.B. ve B.B. hakkında soruşturma açılacağı ve olayın savcılığa intikal ettirileceği bilgisine ulaşıldı.

FAKÜLTE ŞİKÂYETÇİ

Öte yandan RTEÜ’de akademisyen olarak görev yapan ve sahte imza olayı ortaya çıkan İ.B ile eşi B.B. hakkında fakülte içerisindeki tutum ve davranışlarından dolayı diğer öğretim üyelerinin de şikâyetçi oldukları ifade edildi.  RTEÜ’deki akademisyenlerin, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman’dan olaya müdahil olarak çözüm üretmesini bekledikleri dile getirildi.