Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörlüğü, 'Uluslararası öğrenci günü' dolayısı ile kahvaltı programında üniversitedeki yabancı öğrencileri kahvaltıda buluşturdu. Programa, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı, Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Bilgin, Prof. Dr. Ahmet İshak Demir ve 46 ülkeden 491 öğrenci katıldı.

RTÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman üniversitenin tercih edilir üniversite sıralamasında ilk sıralarda yer aldığını belirterek "Yükseköğrenimlerini tamamlamak amacıyla gerek yurt içinden gerekse yurt dışından gelen öğrencilerle birlikte öğrenci potansiyelimiz her eğitim- öğretim döneminde daha da artıyor. Şu anda 46 ülkeden 491 uluslararası öğrencimiz var, bu sayıyı daha da artırmayı amaçlıyoruz. Üniversitemiz bünyesindeki uluslararası öğrenciler birer kültürel elçi niteliği taşıyor. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak uluslararası öğrencilerimizi de ülkelerinin, ailelerinin emaneti olarak görüyoruz. Öğrencilerimizin iyi bir eğitim almaları için bütün birimler elinden geleni yapıyor, yapmaya da devam edecek. Türkçe Öğretim Merkezi ve Uluslararası Öğrenci Ofisi’mizin varlığıyla da öğrencilerimizin kendilerini ülkelerindeki gibi rahat hissetmeleri ve huzurlu bir ortamda eğitim almalarını önemsiyoruz” dedi.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap da öğrencilere selendi, Türkiye’yi ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesini tercih etmelerinin mutluğunu yaşadıklarını söyledi. Kasap "Üniversitemiz ve ilimiz Türkiye’nin özellikli bir merkezi ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın baba ocağıdır, bu memleketin bir insanıdır. Bu memleketin en önemli özelliği insanlarının siyaseti çok yoğun bir şekilde konuşmaları ve ilgilenmeleridir. Bu manada burası sizin için doğal bir laboratuvar olarak değerlendirilebilir. O yüzden sizleri sadece üniversite içerisinde değil şehrin her yerinde insanlarla birlikte olmanızı arzu ediyoruz” diye konuştu.

Program, Karadeniz Stratejik Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin gezilmesi ile sona erdi.