RİZE'de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Toplu Konut Yerleşkesi çalışmalarında sona yaklaşıldı. 31 blokta toplam 508 daireden oluşan yerleşkenin, haziran ayı sonunda açılmasının hedeflediği belirtildi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin Güneysu ilçesi Adacami mevkiindeki devam eden Toplu Konut Yerleşkesinde sona gelindi. Üniversitenin akademik ve idari personelinin lojman ihtiyacının gidermek amacıyla başlatılan yerleşke yürüyüş yolları, sosyal alanlar, açık spor alanları, oyun parkları ve rekreasyon alanları ile toplam 31 blok 508 daireden oluşuyor. 24 bloktaki inşaat çalışmaları tamamlanırken yoğun bir şekilde süren çalışmalar neticesinde yüzde 90 tamamlanma seviyesine ulaşıldı.

Çevre düzenlemesi ile alt yapı işleri, cami ve sosyal tesisteki inşaat çalışmaları süren toplu konut yerleşkesinin tamamlanması ile üniversitenin önemli bir ihtiyacının karşılanacağını belirten RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, "Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı tarafından Üniversitemize kazandırılan ve proje bitirildiğinde cazip bir yaşam ve çalışma ortamına sahip olacak yerleşkenin haziran ayı sonu itibariyle hizmete sunulması hedefleniyor” dedi.