İl Başkanı Av. Muhammet Kaçar’ın divan başkanlığını yaptığı toplantıya Saadet Partisi GİK Üyesi ve Eski Rize Belediye Başkanı Hasan Uzun, Saadet Partisi GİK Üyesi ve Eski Kendirli Belediye Başkanı Salih Uzun, Saadet Partisi GİK Üyesi ve Eski Araklı Belediye Başkanı Ümit Çebi’nin yanı sıra birçok parti mensubu katıldı.

Açılış konuşmasında aday adayları konusuna değinen Kaçar, “Şu an çoğunluğu teşkilat içinden olmak üzere 16 aday adayı başvurusu aldık. Şüphesiz başvuruda bulunanların tamamı Rize’ye hizmet etmek için çalışmaya gönüllü kardeşlerimiz. Ama biz acele etmiyoruz. Bizim açıklayacağımız adayın, Rize’yi alacak ve hakkın rızası için çalışacağından, belediyenin girişine ‘Rüşvet alan da veren de melundur’ tabelasını asacağından emin olacağımız bir aday olacağından şüpheniz olmasın.” diye belirtti.

Toplantıya misafir olarak katılan Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi ve Eski Araklı Belediye Başkanı Ümit Çebi, “Biz buraya neden geldik? Şu an, bir Pazar günü, şu salon dolu, bir yandaki salonu da hanım kardeşlerimiz doldurmuş, arka tarafta gençlerimiz ayakta bizi dinliyor. Neden? Çünkü yeryüzüne ve Türkiye’ye adil düzeni; biz çalışsak da çalışmasak da, Ebrehe’nin ordusunu kuşlarla yıkan Allah kuracaktır. O dönemin Amerika’sı gibi topu tüfeğiyle geldiğini düşünün, Allah bu orduyu kuşlarla mağlup etmiştir. Tıpkı en sevdiği Resulünü, zayıf bir örümcek ağı ve narin bir güvercinle kurtardığı gibi. O yüce Allah ki, kendisine külhanbeyliği yapan Nemrud’u topal bir sinekle mağlup etmiştir. Bu olaylarda büyük bir mesaj vardır. Allah diyor ki ey kulum sakın ümitsiz olma, eğer bana iman etmişsen bu örnekleri gözünün önüne al benim nasıl bir Allah olduğumu bil. Ey kullarım sakın Amerika’nın gücünden korkmayın. Topuyla yakıyor ortadoğu’yu, roketiyle ateşe çeviriyor ortalığı demeyin, ey kullarım siz adam olun ben o ateşi gül bahçesine çeviren Allah’ım. Ey kullarım Amerika ne ki, siz beni tanıyın benim davamda, benim rızam için mücadele edin diyor. İşte bugün burada toplanmamızın nedeni o Allah rızası için çalışma şevkimizdir.” dedi.