Saadet Partisi Rize Merkez İlçe Başkanı Mustafa Kalender açıklamasında  “İnanıyoruz ki bu dünyada alın teri ile kazanılmış helal bir lokmadan daha değerli bir şey yoktur.

Bugün insanımız geçinemiyor, evine ekmek götüremiyor, bunca ekonomik sıkıntının içerisinde işçimiz kıt kanaat geçinmeye çalışıyor. Üstüne bir de yaşadığımız pandemi koşulları eklendi. Sağlık için mecburi olarak iş yerleri kapatılan, zaten aldıkları maaşlarla açlık sınırında yaşayan işçilerimiz daha da zor duruma düşmüştür. Verilen kısmi yardımlar ne yazık ki yeterli olmamaktadır. Daha kesin ve bölgesel çözümler üretilmelidir.

Rize’de önümüzde bir çay sezonu bulunmaktadır. Yurt dışından gelen iş gücünün gelemiyor oluşunu fırsata çevirmeli ve kayda değer bir meslek grubu oluşturulmalıdır. Bu meslek grubu Çay Toplama İşçiliği’dir. Rize’de yöneticilerin en önemli önceliği bunun oluşturulması için gerekenleri yapmak olmalıdır.

Bu vesileyle başta hayatlarını ortaya koyan Sağlık emekçileri olmak üzere, bu ülkenin her bir zerresinde, çeşitli iş kollarında emek sarf eden tüm emekçilerimizin 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramını Kutluyoruz. Hepsi için, hepimiz için, emeklerimizin hakkını alabildiğimiz daha yaşanılır bir Türkiye diliyoruz. İnanç tekeden süt çıkarır. Bunun gerçekleşebileceğine inanıyoruz.”