Altınordu Belediyesi ve Medical Park Ordu Hastanesi, ‘1-7 Nisan Kanser Haftası’nda tüm dünya insanı için önemli bir sağlık sorunu olan kanser hastalığına dikkat çekmek için farklı bir etkinliğe imza attılar.
‘1-7 Nisan Kanser Haftası’ dolayısıyla Altınordu Belediyesi ve Medical Park Ordu Hastanesi işbirliği ile Ordu Şadırvan mevkisinde kansere karşı dikkat çekmek ve farkındalığı arttırmak amacıyla balon uçurma etkinliği düzenlendi. Etkinlik sırasında katılıcılara kanserle mücadelenin temsili rengi olan mor renkte kurdele dağıtılarak kanser hastalığı hakkında bilgilendirme yapıldı.
Yapılan etkinlik öncesinde konuşan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, kanserin dünyada ve ülkemizde en sık görülen ölüm nedenleri arasında kalp damar hastalıklarından sonra ikinci sırada yer aldığına dikkat çekti. Bu önemli sağlık sorununa halkın dikkatinin çekilmesi ve toplumun kansere yönelik bilincinin arttırılması, farkındalık oluşturulması amacıyla Belediye olarak Medical Park Ordu Hastanesi’nin desteğiyle bu etkinliği gerçekleştirdiklerini belirten Tekintaş, “Erken teşhisin çok önemli olduğu kanser hastalığına karşı tüm halkımızı dikkatli olmaya davet ediyorum ve herkese sağlıklı bir yaşam diliyorum. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.
“KANSERLE SAVAŞMANIN YOLLARI İYİ BİLİNMELİDİR”
Medical Park Ordu Hastanesi Genel Müdürü Murat Kalafat ise yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Kanser dünyada ve ülkemizde önemi giderek artan bir halk sağlığı sorunudur. Bu kadar yaygın olan kanser hastalığıyla savaşmanın yolları iyi bilinmelidir. Kanser konusunda toplumda farkındalık sağlanması ve toplum bilincinin geliştirilmesi kanserle mücadelede en etkin yöntemlerin başında gelmektedir. İlimizin tek özel Tıbbi Onkoloji Ünitesini bünyesinde barındıran bir hastane olarak kanserle savaşta farkındalığı arttırmak için hafta boyunca da hastanemizde bilgilendirmeler ve eğitimler düzenlemekteyiz. Bu anlamda bugün de ‘1000 Balon 1000’lerce Farkındalık’ adıyla yola çıkarak Altınordu Belediyesi ile işbirliği içerisinde planladığımız bu projeyi gerçekleştirebilmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Etkinliğimize katılan herkese bu konuda göstermiş oldukları duyarlılık nedeniyle teşekkürlerimi sunarım.”