Sağlık hizmetlerinin ulaşılabilirliğinin ve kalitesinin arttırılmasına yönelik çalışmalar kapsamında acil sağlık hizmetlerinin sunumunda “112 Acil çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi” konularında 2015 yılı ikinci yarısında toplumsal farkındalığın arttırılması amacıyla Türkiye genelinde medya kampanyası başlatıldı.

 
Rize Valilik Tören Alanı önünde düzenlenen tanıtım programına Rize Valisi Ersin Yazıcı, Vali Yardımcısı Emre Nebioğlu, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Gökhan Demiral, sağlık çalışanları ve diğer ilgililer katıldı.
 
Rize Valisi Ersin Yazıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, 112 hepimizin bildiği gibi hayat kurtarıyor. Hayat kurtarırken de dakikalar bazen de saniyeler dahi önemli olduğunu unutmamız gerektiğini söyledi.
 
Çok rutin rahatsızlıklarımız için bile bazen 112’i acil yardım hattını meşgul ettiklerini söyleyen Yazıcı, şöyle devam etti:
 
“Bu amaçla arayan vatandaşlarımızın bu durumu kendi vicdanlarına bırakıyoruz. Sizden daha acil  ve güç durumda olan insanların hizmetine aksamaya vesile olunmamalıdır. Ayrıca ambulanslarımız trafikte olduğu zaman önceliğimizi her zamanki gibi ambulans yol vermek olmalıdır.”
 
Yazıcı, “112 gerektiği yerde arayalım. 112 hayat kurtarıyor bunu asla unutmayalım. Trafikte de ambulanslarımıza öncelik gösterelim. Onlar için bir saniye bile çok kıymetli olduğunu hiçbir zaman unutmayalım” dedi.
 
Rize Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, burada yaptığı konuşmada, “112 Acil Çağrı Hattı,  hayati tehlike oluşturan durum ortaya çıktığında,  aranması gereken önemli bir hattır” dedi.
 
Tepe, “Hayati tehlike durumu olmayanlar tarafından meşgul edilmesi nedeniyle gerçek acil sağlık yardımına ihtiyacı olan hasta ve vakalara ulaşmada geç kalındığını belirterek,” 2015 yılı ilk on aylık periyotta ilimiz 112 acil yardım hattımıza 330 bin 408 çağrı düşmüş ve bunların 26 bin 683 çağrıya acil vaka çıkışı yapılmıştır. Sonuç olarak yapılan 303 bin 725 çağrının (%90’a yakın)  gereksiz veya asılsız olduğu görülmektedir” diye belirtti.