Rize İl Sağlık Müdürlüğü ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü işbirliğiyle sağlık personellerine yönelik "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Sağlık Çalışanların Rolü" eğitimi verildi.

"Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi" kapsamında birinci basamak sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi ve farkındalıklarının arttırılması amacıyla İl Ambulans Servisi Başhekimliğine bağlı 112 acil sağlık hizmetleri istasyonlarındaki çalışanlarına "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele" eğitim programı düzenlendi.

Eğitimde sağlık çalışanlarının şiddet vakası ile karşılaşılması durumunda kişinin hangi kurumlara yönlendirilebileceği ve şiddet gören kadının daha fazla örselenmemi için neler yapılabileceği eğitimde anlatılmıştır. Ayrıca ilimizde hizmet veren Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı ŞÖNİM (Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi) çalışmaları hakkında detaylı bilgi verildi.

Katılımcıların yoğun ilgisiyle gerçekleştirilen eğitim, soruların cevaplanması ve katılım belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.