21 yıldır böbrek bekleyen ve Türk Böbrek Vakfı Tekirdağ Şubesinde diyaliz cihazına bağlı tedavi gören Nuriye Suna, yaşam mücadelesi veriyor.
Türk Böbrek Vakfı Tekirdağ Şubesindeki hastalardan Nuriye Suna, 21 yıldır diyaliz cihazına bağlı olarak hayata tutunmaya çalışıyor. 1994 yılından itibaren diyaliz cihazına bağlı yaşayan Suna’nın tek isteği diğer insanlar gibi yaşamını devam ettirmek. Türk Böbrek Vakfı Tekirdağ Şubesinin ilk böbrek hastası olan Nuriye Suna, yardım eli bekliyor.
Nuriye Suna’nın Doktoru Nime Özçakı, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Nuriye hanım 1997 yılında bizim diyalize aldığımız ilk hastamız. O zamandan beri tedavi altında. Tedavisi gayet olumlu bir şekilde devam ediyor. Kan değerleri her ay yaptığımız gibi kontrol altında. Güzel bir şekilde yaşantısını devam ettiriyor. Şu an için herhangi bir şikayeti yok" dedi.
Böbrek hastası Nuriye Suna ise tek isteğinin normal insanlar gibi yaşamak olduğunu ifade ederek, "Diyalize 1994 Eylül’de başladım. 2 buçuk sene İstanbul’da kaldım. Ardından beni oradan aldılar Tekirdağ’a getirdiler. Sağlık durumum şu an iyi. Kendimi iyi hissediyorum. Doktorlar aynı şekilde geliyorlar bakıyorlar ilaçlarımızı veriyorlar. Burada bize çok iyi bakıyorlar. Yer olarak düşünürsek çok memnunum. Hiçbir ücret vermeden tedavimizi burada devam ettiriyoruz" diye konuştu.