5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla açıklama yapan Acıbadem Eskişehir Hastanesi Direktörü Dr. Celal Dağ, “Acıbadem Eskişehir Hastanesi olarak çevreye duyarlıyız” dedi.
Acıbadem Eskişehir Hastanesi olarak vizyonlarının; yasalara ve çevre kurallarına uygun, ülke ve geleceği düşünen, dünyada gelişmiş ülkelerdeki tüm sağlık koşullarını toplumla paylaşmak olduğunu belirten Dr. Celal Dağ, “Acıbadem Sağlık Grubu bünyesinde bulunan her hastanede, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan alınan Enerji Yöneticisi sertifika belgesine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından alınan A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlık sertifika belgesine sahip konusunda uzman yöneticiler görev almaktadır” dedi.
ENERJİ TÜKETİMİNİN AZALTILMASI
Acıbadem Sağlık Grubu’nun enerji tüketim maliyetlerinin azaltılması, bununla beraber yapılan çalışmaların, insan ve çevre sağlığı açısından değerlendirilmesi Bilgi Teknolojileri ve Teknik Hizmetler Direktörlüğü’ne bağlı bulunan “Enerji Yönetim Birimi” ve “Çevre Yönetim ve İş Sağlığı Güvenliği” birimleri tarafından yürütüldüğünü aktaran Dr. Dağ, “Bahsi geçen birimler, enerji tüketiminin azaltılmasına yönelik optimizasyon çalışmaları, enerji tüketim verilerinin değerlendirilmesi, verimlilik arttırıcı projeler oluşturma, eğitim organizasyonu ve yasal gerekliliklerin yerine getirilmesi konusunda bilgi alışverişinde bulunarak çalışmalarını yürütürler. Alınan kararlar tüm ilgili grup şirketleriyle paylaşılarak uygulamaya geçirilir” ifadelerini kullandı.
ACIBADEM’DE HAVA YÜZDE 100 TAZE
Acıbadem Eskişehir Hastanesi Direktörü Dr. Celal Dağ açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Hastanemiz elektrik enerjisi devamlılığı için dünyada kullanılan alt yapı ve donanımın en son teknolojileri seçilerek uygulanmıştır. Bu ileri teknoloji cihazlarının 24 saat çalıştırılması, işletilmesi ve bakımları mesleğinde yetkin müdür, sorumlu ve teknisyenleriyle yürütülmektedir. Acıbadem Eskişehir Hastanesi’nde iklimlendirme çalışmaları 17 adet klima santrali sayesinde gerçekleştirilmektedir. Bu klima santralleri sayesinde hastane yüzde 100 taze hava ile beslenmekte, 26 adet aspiratör cihazı ile iç ortam hava kalitesi sürekli temizlenmektedir. Isıtma ve Soğutma Sistemi, merkezi olarak 2 x 2000kW Isıtma kazanı, 2 x 1455kw chiller ve 1 x 460kW kojen ceket suyu ısıtma sisteminden oluşmaktadır.”