Alman Robert Koch Enstitüsü (RKI), riskli bölgeler listesini güncellendi. Listeye 11 AB bölgesi dahil edildi.

Almanya’da bulaşıcı hastalıklar alanında çalışmalar yürüten ve dünyanın en önemli mikrobiyoloji kurumlarından olan Alman Robert Koch Enstitüsü (RKI), riskli bölge ilan edilen bölgelerin listesini güncelledi. RKI, yeni tip korona virüs (Covid-19) vaka sayılarının arttığı 11 AB ülkesinin bazı bölgelerini "riskli bölge" ilan etti. Güncellenmiş listede Danimarka’nın Hovedstaden, Fransa’nın Brittany, Centre-Val de Loire ve Normandiya bölgeleri, İrlanda’nın Dublin kenti, Hırvatistan’ın Lika-Senj bölgesi, Hollanda’nın Utrecht kenti, Avusturya’nın Almanya sınırında yer alan Vorarlberg eyaleti, Portekiz’in Büyük Lizbon bölgesi, Romanya’nın Covasna kenti, Slovenya’nın Primorsko-notranjska (Coastal Inner Carniola) bölgesi, Çekya’nın Aussiger bölgesi (ustecky) ve Moravya-Silezya bölgesi hariç tüm ülke ve Macaristan’ın Györ-Moson-Sopron kenti yer aldı.

Riskli bölgelerden Almanya’ya dönen yolcular ülkeye girişten 48 saat önce veya sonra korona testine tabi tutulacak, yaptırmayanlar ise 14 gün karantinaya alınacak.

Riskli bölge ilan edilen yerlerde son 7 gün içinde vaka sayısının 100 bin kişi başına 50 vakayı aşması halinde bu bölgelere yönelik seyahat uyarısı uygulanıyor.