Ülke genelinde, 112 acil çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi için başlatılan "Yaşama Yol Ver" kampanyası kapsamında  Ali Saruhan Anaokulu öğrencileri 112 Komuta Kontrol Merkezini ziyaret etti.


İl Ambulans Servisi Başhekimliğine bağlı 112 Komuta Kontrol Merkezini ziyaret eden minik öğrenciler, ilk önce acil yardım ambulansını gezerek sağlık personellerinin yardımıyla ambulansın içindeki cihazlar hakkında bilgi aldı. Ardından Komuta Kontrol Merkezini ziyaret eden öğrenciler, 112 acil hattının nasıl arandığını, ne zaman ve hangi durumlarda aranması gerektiğini, ihtiyaç duyulduğunda aranması halinde insanlara nasıl yardımcı olunduğunu öğrenme fırsatı buldu.


İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. İlkay Şimşek, yaptığı açıklamada, Komuta Kontrol Merkezini ziyarete eden öğrencilerimize 112 acil sağlık hizmetlerinin çalışma şartlarını,112  acil hattını hangi durumlarda nasıl arayabileceklerine ve "Yaşama Yol Ver" projesine dair bilgiler verdiklerini söyleyerek, "Bu eğitimlerimizin 112 çağrı sisteminin daha doğru kullanılması, gelecekte sistemde gereksiz çağrı miktarının azalmasına katkı sağlayacağı inancındayım. İlimizdeki tüm vatandaşlarımız bu konuda son derece hassas ve özenli olmalı. Çünkü söz konusu olan insanımızın hayatı" dedi. 


Şimşek, Sağlık Bakanlığının başlattığı projenin son derece önemli olduğunu vurgulayarak, "Çocuklarımıza erken yaşlarda bu tür etkinliklerle verilecek eğitimlerin toplumumuzun geleceğini olumlu şekillendireceği muhakkak" ifadesini kullandı.