Antalya Aile Hekimleri Derneği, özlük haklarının kazanılması ve dayatılan angarya nöbetlere karşı 2 Nolu Aile Sağlığı Merkezi önünde basın açıklaması yaptı.
Antalya Aile Hekimleri tarafından düzenlenen eyleme, Antalya Aile Sağlığı Elemanları Derneği, Sağlık-Sen Antalya Şubesi, Türk Sağlık Sen Antalya Şubesi, Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası Antalya Şubesi destek verdi.
Sendikalar adına konuşan Antalya Aile Hekimleri Derneği Başkanı Alp Karan, halkın sağlığını korumak ve aile hekimliğine sahip çıkmak için meydanlara çıkmak zorunda bırakıldıklarını söyledi. Aile hekimliğinin bilimsel olmayan, tabanı olmayan yanlış uygulamalarla bitirilmek istendiğini kaydeden Karan, "Aile hekimleri bu ülkenin sağlık göstergelerini en üst düzeye taşımıştır. Bugün sunduğumuz hizmet aile hekimliği sistemi ile ilgisi olmayan angaryalara rağmen, gelişmiş ülkelerden daha üst seviyeye çıkmıştır. Türkiye’deki aile hekimleri Avrupalı meslektaşlarına göre üç kat daha fazla çalışmaktadır. Bu yoğunluğa rağmen bizler, halkımızın sağlığı için, aile hekimliği uygulamasının gelişmesi için,yılmadan çalıştık, çalışmaya devam edeceğiz. Bizler bu hizmeti verirken devlet bizi korusun istedik. Bu ülkenin insanlarına hizmet veren hekimleri kendilerini güvende hissetsin istedik. Sağlık çalışanları darp edilmesin istedik. Şiddete maruz kalmasın istedik" dedi.
Yapılan düzenlemelerin halkın sağlığına zarar verdiğini ifade eden Karan, "Kaliteli sağlık hizmeti ancak gelecek kaygısı olmayan, kendine de vakit ayırabilen şiddet korkusu yaşamayan, yönetim süreçlerine katılabilen mutlu çalışanlar ile verilebilir. Çalışanlar yok sayılarak yapılan düzenlemeler ortadadır. Yetkililere sesleniyoruz. Bırakın işimizi yapalım. Düzenleme adı altında yapılanlar halkın sağlığına zarar veriyor" diye konuştu.
Antalya Aile Sağlığı Elemanları Derneği İsmihan Özdemir, 14 Mart’a sağlıkta dönüm programının çalışma koşullarına halkın sağlığına verdikleri zararın gölgesinde girdiklerini savundu. Bugün halkın aldığı sağlık hizmetine güvenemediğini ileri süren Özdemir, "Ne de biz verdiğimiz hizmetten memnunuz" dedi.