Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü nedeni ile Yeşilay Rize Şubesinin Tuzcuoğlu Memişağa parkında açtığı Standı ziyaret etti.

Dünya Sağlık Örgütü, kanser ölümlerinin yüzde 22’sinin tütün kullanımından kaynaklandığını açıkladı.

Türkiye’de sigarayla mücadelede önemli bir yol kat edildiğini belirten Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Yeşilay Rize Şubesinin Tuzcuoğlu Memişağa parkında açtığı Standı ziyaret etti.



BAŞKAN KASAP “GELECEK NESİLLER İÇİN DAHA ÖZVERİLİ OLMALIYIZ”…
Başkan Kasap, Yeşilay Rize Şube Başkanı Harun Mertoğlu’nu ortak alanlarda sigara içilmemesi konusunda uygulama ve denetimlerdeki yetersizliğe dikkat çekmek amacıyla yaptıkları çalışmalarından ötürü tebrik etti. Gelecek nesiller için daha özverili olma çağrısında bulunan Başkan Kasap, Yeşilay Rize Şubesi yönetim kurulu üyeleri Selim Kandemir ve Selçuk Beşikçi’nin vatandaşlara takdim ettikleri ilgili broşür ve promosyon dağıtımına eşlik ederek destek verdi.
Yeşilay Rize Şube Başkanı Harun Mertoğlu yaptığı açıklama’da; Sigaranın tüm dünya ülkeleri için önemli bir halk sağlığı problemi olduğuna dikkat çekti. Mertoğlu, ülkemizde her yıl ortaya çıkan 50 bin yeni akciğer kanseri vakasının yüzde 80 - 90’ının tütün tüketiminden kaynaklandığını hatırlatarak, Yeşilay olarak her yıl 5 milyondan fazla kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan sigara ve diğer tütün ürünlerine karşı mücadelemizde çok iyi bir mesafe aldık. Ama uygulama ve denetimlerdeki yetersizlik bizleri üzüyor. Karar vericileri ve uygulayıcıları gelecek nesillerimiz için daha özverili olmaya davet ediyoruz. Farkındalık kampanyalarımız, bilgilendirme seminerlerimiz, kamu spotlarımız, sosyal medya çalışmalarımızla Yeşilay olarak sigaraya karşı mücadelemiz hız kesmeden devam edecek. Bu mücadeleye tüm vatandaşlarımızın sigarayı bırakarak, bilgi sahibi olarak ve bilinçlendirerek destek olmalarını arzuluyoruz." ifadelerinde bulundu.