Hakkari’de, böbrekleri iflasın eşiğine gelen ve yatağa mahkum olan 2 çocuk annesi Gülşen Çiçek hastaneye kaldırıldı.
Gazi Mahallesi Sürme Hanım Caddesi’ndeki kiralık toprak bir evde yaşam mücadelesi veren 2 çocuk annesi Gülşen Çiçek, bir böbreğinin iflas etmesi ve diğer böbreğinin küçülmesi sonucu yatağa mahkum olmuştu. İHA ekibi tarafından evinde görüntülenen anne Çiçek, Hakkari Devlet Hastanesi Dahiliye Servisi’nde tedavi altına alındı.
Konuşmaktan güçlük çeken Gülşen Çiçek, genç yaşta ölmek istemediğini belirterek, gözyaşlarına hakim olamadı. Çiçek, “Eşim çaycılık yaparak dört nüfusun geçimini sağlıyor. 7 yıl önce böbrek hastalığına yakalandım. Doktorlar bana bir böbreğimin küçüldüğünü, diğer böbreğimin ise iflas ettiğini söylediler. Ankara’ya tedaviye gittim, böbrek nakli olmamı söylediler. Genç yaşımda ölmek istemiyorum. Ne olur bana uygun böbrek bulun. Fakir olduğumuz için böbrek alacak paramız yok. Böbrek alınması için hayırsever vatandaşların desteğini bekliyorum. Allah rızası için beni kurtarın” dedi.
2 çocuk annesinin feryatları hastane personeli ve hasta yakınları arasında da üzüntüye neden oldu. Hastane personeli, böbrek hastası Gülşen Çiçek’in yaşaması için insanlık namına hayırsever vatandaşların acilen duruma el atması gerektiğini söylediler.