Op. Dr. Mehmet Reis, botoksun, tahtını ’Örümcek Ağı’ estetiğine kaptırdığını söyledi.
Geçtiğimiz günlerde yayınlanan estetik cerrahi alanında popüler uygulamaları ve bireylerin estetik cerrahiye bakış açılarını özetleyen raporda, burun ameliyatları ve medikal uygulamalarda botoks birinciliğin sahibi oldu. Fakat Türkiye’de durum biraz farklı. İngiliz Estetik ve Plastik cerrahi enstitüsünün yaptığı araştırma sonrasında, Estetik International Sağlık Grubu doktorlarından Op. Dr. Mehmet Reis konuyla ilgili olarak Türkiye’nin en popüler estetik cerrahi işlemlerini değerlendirdi. Op. Dr. Mehmet Reis, “Türkiye’de de çok farklı değil, burun estetiği bizde de birinci sırada yapılan estetik müdahalelerdendir. Fakat medikal uygulamalara baktığımızda botoks tahtını Örümcek Ağı Estetiğine kaptırdı. İnsanlar zamanı durdurmak istiyor. Örümcek Ağı estetiği de bu koşulları son derece naif bir şekilde ameliyatsız olarak sağlayan pratik uygulamalar arasında yer alıyor” dedi.
"ÖRÜMCEK AĞI ESTETİĞİNİN TEDAVİ EDİCİ ÖZELLİĞİ DE VAR"
Örümcek Ağı Estetiği’nin, 2014 senesinde en fazla uygulanan medikal estetik tekniği olarak kaydedildiğinin altını çizen Op. Dr. Mehmet Reis, “Aslında botoksla Örümcek Ağı Estetiği’ni karşılaştırmamak gerekir. İkisi birbirinden çok farklı prosedürlerdir. Botoks herhangi bir tedavi ya da iyileştirme yapmaz sadece çizgilerin belirgin hale gelmemesini ya da erken müdahale ile oluşmamasını sağlar. Fakat Örümcek Ağı estetiğinde, cilt altına örülen ağın, cildin toparlanmasına, kolajen üretmesine teşvik edici bir yapısı vardır. 6 ay içinde yerleştirilen ipler erir ve cilt alt dokusu kendi ağını örerek, doğal bir gençleşme süreci başlatır. Cilt gerilir, canlanır ve form kazanır, üstelik hastanın kendi doğal kontürünü bozmadan bu etkiyi yapar” şeklinde konuştu.
“ÖRÜMCEK AĞI ESTETİĞİ ÇOK SEVİLDİ”
Op. Dr. Mehmet Reis ayrıca, “İster medikal uygulamalar olsun, ister cerrahi müdahaleler olsun, artık insanlar estetik cerrahi kliniklerini çevrimiçi kaynaklardan araştırıyor ve mutlaka tavsiyelere, öncesi ve sonrası fotoğraflara dikkat ediyorlar. İnsanlar cömertçe sosyal medyada fikirlerini dile getiriyorlar. İşte Örümcek Ağı estetiğinin de bu denli sevilmesinin nedeni aslında tanımadığı insanlardan gelen olumlu eleştiriler, yorumlar. Örümcek Ağı Estetiğinden memnun kalmayan hastalarımız azınlıkta ve bu azınlıkta fikirlerini beyan ediyor, mutlaka onlarla da ortak paydada birleşiyoruz. Tekniğin uygulama sonrası çekilen görüntüleri ve yaptıranların mutlu, pozitif tavırları insanların Örümcek Ağı Estetiği’ne olan güvenlerini perçinliyor” açıklamasında bulundu.