Rize Halk Sağlığı Müdürlüğünce ÇAYKUR Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğüne bağlı İyidere Çay Fabrikası çalışanlarına "Kanser Sana Güle Güle" eğitimi düzenlendi.

İyidere Çay Fabrikasının eğitim salonunda düzenlenen seminerde kalın bağırsak, prostat kanseri ve korunma yolları ile Rize'de yürütülen kanser taramaları hakkında fabrika çalışanlarına bilgi verildi.



İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Tepe de yaptığı açıklamada, "İlimizde devam eden kanser taramaları çalışmalarına büyük hız verildi. Bu kapsamda oluşturduğumuz ekiple ilimizde bulunan tüm çay fabrikası çalışanlarına kalın bağırsak kanseri, prostat kanseri, meme kanseri, rahim ağzı kanseri, erken teşhisine yönelik kapsamlı çalışmalar başlatıldı” dedi.



Son derece önemli olan kalın bağırsak kanseri taramasına tüm halkımızın maksimum oranda katılım sağlaması elbette ki kendi sağlıklarına yapabilecekleri en büyük iyilik olacağını söyleyen Tepe, "Son derece önemli olan kalın bağırsak kanseri taramasına tüm halkımızın maksimum oranda katılım sağlaması elbette ki kendi sağlıklarına yapabilecekleri en büyük iyilik olacaktır. Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından tamamen ücretsiz olarak yapılacak olan bu tarama faaliyetine tüm halkımızı davet ediyorum” diye konuştu.