Kocaeli’de, karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede ince bağırsak kangreni teşhisi konulan ve yaşayabilmesi için nakil olması gereken iki çocuk annesi Ceyhan Tarakçı, İzmir’de tedavi gördüğü hastaneden "7 aydır nakil olmayı bekliyorum. Nakil olup çocuklarıma kavuşmak istiyorum" diye seslenerek organ nakli çağrısında bulundu.
Kocaeli’de yaşayan iki çocuk annesi 38 yaşındaki Ceyhan Tarakçı, karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede ağrı kesici vurularak evine gönderildi. Ertesi gün ağrıları şiddetlenince tekrar hastaneye giden Tarakçı’nın bu kez sol bacağı morarmaya başladı. Yapılan tetkikler sonrası bağırsaklarının düğümlenerek kangrene çevirdiği görüldü. Acilen ameliyata alınan Tarakçı’nın ince bağırsağı alındı. Yaşayabilmesi için nakil olması gereken Tarakçı, İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Merkezinde tedavi görmeye başladı. Yedi aydır nakil olmayı bekleyen Tarakçı, organ bağışı konusunda toplumdaki duyarlılığın artırılmasını istedi.
“ÇOCUKLARIMA KAVUŞMAK İSTİYORUM”
İzmir’den seslenen Tarakçı, ince bağırsağının 15, kalın bağırsağının 30 santim kaldığını belirterek "Doktorlarım yaşayabilmem için ince bağırsak nakli olmam gerektiğini söyleyince, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine geldim. Yedi aydır nakil olmayı bekliyorum. Nakil olup çocuklarıma kavuşmak istiyorum. Yaşamam organ bağışına bağlı bunun için herkese sesleniyorum; organ bağışı yapın, benim gibi insanları yaşatın” dedi.
“EN BÜYÜK SEVAP”
Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Merkezi Sorumlusu Opr. Dr. Cezmi Karaca da, Ceyhan Tarakçı gibi nakil olup hayata tutunmak için bekleyen onlarca hasta olduğunu belirterek, “Bir cana can katmak dinimizce de uygun görülüyor. Hayırsever halkımız organlarını bağışlarsa, bu organlar nakil bekleyen canlara can katar, bundan daha büyük sevap olmaz. Organ bekleyen hastalarımız için organlarımızı bağışlayalım” diye konuştu.