Mardin’de haftanın 3 günü diyalize girmek zorunda olan hastaları tehdit etiği ileri sürülen doktor hakkında soruşturma başlatıldı. Mardin’de haftanın 3 günü diyalize girmek zorunda olan hastalar, devlet hastanesindeki diyaliz merkezinde bulunan doktorun kendilerine kötü davrandığını, kendileriyle ilgilenmediğini ve hakkını aramaya kalkan hastaları da tehdit ederek “Başka yere git o zaman” dediğini iddia etti.
Konuyla ilgili gazetecilere konuşan diyaliz hastaları, söz konusu doktor hakkında şikayetçi olduklarını dile getirdi. Diyalize girmek için Kızıltepe’den Mardin’e geldiğini belirten Ekrem Assız, Kızıltepe’deki diyaliz merkezinin dolu olduğu için Mardin’e geldiğini, ancak buradaki doktorun sorumsuz olduğunu ileri sürdü. Doktorun hiçbir zaman viziteye çıkmadığını iddia eden Assız, kendilerinin adeta ölüme terk edildiğini ifade etti. Assız, "Diyalizde bazen kan kaybı yaşanıyor, yerler kan gölüne dönüyor, ama kimsenin umurunda değil. Doktora söylediğimizde ‘Başınızın çaresine bakın!’ diyor. Doktorun biraz sorumluluk sahibi olmasını istiyoruz" dedi.
Devletin Mardin’de Diyaliz Merkezi açarak doktor ve hemşirenin verdiğini hatırlatan hasta Beşire Çelik ise ancak doktorun görevine yerine getirmediğini iddia etti. Bazen kanlarının yere döküldüğünü ileri süren Çelik, söylediklerinde ise ‘Beni ilgilendirmez’ şeklinde cevap aldıklarını söyledi. Çelik, "İlaçlarımızı düzgün vermiyorlar, söylediğimiz ise ‘O zaman sizi Kızıltepe’ye göndereyim’ diyorlar. Bizi komaya sokmaya ne hakları vardır? Yere düşük bayılıyorum, doktor yanımdan geçiyor; ‘Bırakın onu!’ diyor. Hangi doktor bunları yapar. Doktor Yasin geldi, Metin geldi, Salih Karaboğa geldi hepsinden de memnunduk. Biz hakkımızı aramayalım mı? Bu doktor bizi sakat bıraktı, hakkımızı aradığımızda ise adam getirtip bizi tehdit ettiriyor. Böyle doktor mu olur" diye konuştu.
Öte yandan, hasta ve hasta yakınları, hastane yönetimine söz konusu doktor hakkında şikayet dilekçesi verdi.
Hastane yönetimi ise doktor hakkında soruşturma başlattı.