Estetik Cerrahi Uzmanı Opr.Dr. Nazmi Bayçın, kendisinin geliştirdiği ‘izsiz göğüs büyütme ameliyatı’ tekniğiyle 1.5 cm’lik bir kesiden ameliyat yaptığını söyledi.
Göğüs büyütme operasyonları ile ilgili açıklama yapan Opr.Dr. Nazmi Bayçın, “Göğüs büyütme ameliyatları dünyada en fazla gerçekleştirilen operasyonların ilk sırasında yer alıyor. Ülkemizde burun estetiği ameliyatlarından sonra en fazla gerçekleştirilen estetik operasyonlardır. Göğüs büyütme ile ilgili yapılan ameliyatlar konusunda Türkiye’de insanların zihinlerinde maalesef yanlış ve kulaktan dolma çok sayıda bilgi mevcut. Kadınların bitkisel krem, hap, yağ enjeksiyonu, kollajen, kök hücre enjekte edilmesi gibi farklı yöntemlerle göğüslerini büyütmeyi başaramadıkları durumlarda kesin bir çözüm yolu olarak sunulmaktadır. Aslında bu operasyonlar kısaca özetleyecek olursak göğüslere silikondan meydana gelen bir implantın yerleştirilmesidir."
Kadınlarda göğüslerinin yeterince gelişmemesinden kaynaklanan ruhsal hoşnutsuzluk ve sıkıntı meydana gelebildiğini anlatan Bayçın, şunları söyledi: "Bu tür durumları ortadan kaldırmak için günden güne teknolojik gelişimini sürdüren silikon implantların yerleştirildiği göğüs büyütme ameliyatları net bir çözüm yolu olmaktadır.”
“GÖĞÜS BÜYÜTME AMELİYATLARININ SEBEPLERİ”
Göğüs büyütme ameliyatlarının nedenleri hakkında bilgi aktaran Dr. Nazmi Bayçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kadınlarda bazı durumlarda göğüs gelişimi istenen düzeye ulaşamamaktadır. Bunun altında genetik ya da hormonlara bağlı neden olabilir. Ya da göğüslerden biri gelişirken diğeri yeterince gelişmemiş olarak kalabilir. Bu da görüntü olarak göğüs estetiğini bozar. Ya göğüslerin büyüklüğü ve şekli asimetrik de olabilir. Böyle durumlarda gelişimini tamamlamış tüm sağlıklı bayanlar için göğüs büyütme ameliyatı bir kesin çözüm yöntemi olarak sunulabilmektedir. Ergenliğini tamamlamış olmasına rağmen göğüs gelişimi yeterince olmayan tüm bayanlara uygulanabilir. Bunun için tam bir yaş sınırı olmamasına karşın ergenliğin sona erdiği dönemi dikkate alırsak 18-20 yaş aralığından itibaren tüm bayanlara uygulanabilir.”
“DÜNYADA BİRKAÇ CERRAHIN UYGULAYABİLDİĞİ AMELİYAT YÖNTEMİ”
Göğüs büyütme ameliyatları alanında uzun yıllar çalışma yapan ve bu alanda duayen cerrahlar arasında kabul edilen Opr. Dr. Nazmi Bayçın, ‘izsiz göğüs büyütme’ adını verdiği kendi geliştirdiği ameliyat tekniği ile ilgili olarak “Göğüs büyütme ameliyatları klasik olarak 3 tekniğe göre gerçekleştirilmektedir. Bunlar göğüs alt kenarından, meme ucu kenarından ve koltuk altından yerleştirme teknikleridir. Ayrıca, tarafımdan geliştirilmiş ve dünyada sadece birkaç cerrah tarafından uygulanabilen izsiz göğüs büyütme ameliyatı tekniği mevcuttur" diye konuştu. 15 yılı aşkın bir süredir bu alanda ameliyat yaptığını anlatan Bayçın, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yapılan operasyonla insanların en az kesik ve ağrı ile çıkabilmeleri için yapılacaklar adına gerçekleştirdiğim çalışmalar neticesinde ‘izsiz göğüs büyütme ameliyatı’ tekniğini geliştirdim. Bu teknik de yine koltuk altından uygulanmaktadır; ancak normal koltuk altı tekniğinde koltuk altında 4,5-5 cm kesiler oluşturulurken bu teknikte sadece 1,5 cm’lik bir kesi açılır. Bu 1,5 cm genişliğindeki kesiden yine bu ameliyatlar için özel olarak geliştirilmiş aletlerle girilerek implant yerleştirilir. 5 cm’lik bir kesi ile 1,5 cm’lik bir kesi açılarak ameliyatın gerçekleştirilmesi arasında çok büyük fark mevcuttur. Her hastanın ihtiyacına özel olarak tarafımdan planlanan ve gerçekleştirilen ameliyatlardaki sonuçlar gerçekten yüz güldürücü seviyededir. Diğer tekniklere göre iyileşme süresi, hastanın ameliyat sonrası kesi yerlerinden oluşabilecek kanamanın daha az olması, hissedilen ağrıların seviyesinin çok az olması gibi birçok avantajı vardır. Böylece ağrıları olmayan ve yaraları çok hızlı iyileşen hasta günlük hayatına çok kısa sürede dönebilmektedir.”