Dünyanın en büyük organik hammadde işleyicisi HİPP, bundan böyle Çocukların Şehri Minopolis’te. Sağlıklı Beslenme İstasyonu’nda çocuklarla buluşacak olan Hipp Türkiye, eğitici oyunlarla organik ve bilinçli beslenmeyi öğretecek.
Çocuklar bundan böyle yeni bir mesleği daha tanıyacak. HİPP, Çocuk Şehri Minopolis’in Sağlıklı Beslenme İstasyonunda beslenme uzmanı olarak günümüzün en ilgi çeken ve rağbet gören mesleklerinden birini daha deneyimleyerek öğrenecek.
ORGANİK ÜRÜNLERLE YAŞAMA DEĞER KATIYORLAR
“Yaşamdaki en değerli varlık için “ sloganıyla çocukları organik ürünlerle buluşturan, organik beslenmeyi ve sağlıklı yaşamı destekleyen HİPP, 15 bin hektar alanı organik tarım alanı olarak kullanıyor, nihai ürün testlerinde minimum 260’tan fazla kontrol içeren bir kalite güvence sistemine tabi tutuyor. Organik ürünlerle yaşama değer katan HİPP’in, Minopolis’te bulunan istasyonunda bu hassasiyetler çocuklarla paylaşılırken, ziyaretçilere organik beslenme konusunda hangi besinleri tüketmesi, hastalıklara karşı dirençli olabilmek için hangi besinlerden ne kadar yenmesi gerektiği ile hijyen ve besin piramidi gibi birçok konuda eğitici oyunlarla bilgi veriliyor.
GELECEĞİN İLK İŞARETİ
Minopolis’teki eğlenceli ve öğretici faaliyetler, çocuğun mesleklere ilişkin yönelim ve yeteneklerinin belirlenmesine de yardımcı oluyor. Zaten büyüklerin dünyasını sürekli merak eden çocuk, bu dünyayı eğlenceli bir şekilde yaşadığında kendi hafızasında daha uzun süreli depolayabiliyor. Bu durum çocuğa analitik düşünme becerisi kazandırırken, büyükler de çocuklarındaki gelişimi daha iyi fark ediyor. Çocuklarının bağımsız olarak birlikte sosyalleştiklerini ve öğrendiklerini gören ebeveynlerin mutluluğu daha da artıyor.