Evde Sağlık ve Sosyal Destek Hizmetlerinin İşbirliği İçerisinde Yürütülmesine Dair Protokol imzalandı.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla Evde Sağlık ve Sosyal Destek Hizmetlerinin İşbirliği İçerisinde Yürütülmesine Dair Protokol, Türkiye Halk Sağlığı kurumunda imzalandı.
İmza törenine, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı Kadir Topbaş katıldı.
Bakan İslam protokolü imzalamaktan dolayı memnuniyet duyduğunu belirterek, “Evde bakım hizmetleri tek başına bir sağlık hizmeti değil aslında, bir sosyal hizmet aynı zamanda. Evde sağlık hizmetlerinin yanında sosyal hizmetler sağlamak açısından bizim de bakanlık olatrak bir takım işleri birlikte yapmak, birlikte çalışmak. İş gücünden daha fazla faydalanmak, maddi kaynakları daha verimli harcamak ve daha çok vatandaşımıza ulaşmak bu protokolün temel amaçlarından biri” diye konuştu.
İçişleri Bakanı Öztürk ise, “Sosyal devlet anayasamızda yer alan devletin esaslarından birtanesi. Devletimiz güçlendikçe, imkanları arttıkça düzeltmeye başlıyor. Daha önce varolan bir çok hizmetlere ilave olarak artık daha önce sıkıntı olarak devam eden ve vatandaşın kendinin kabul ettiği sıkıntıları gidermek için de devlet devreye girmiş oluyor. Artık Türkiye’nin tamamında evde bakım hizmetleri olarak koordineli bir şekilde yürütülecektir” ifadelerini kullandı.
İmzalanan protokol hakkında bilgi veren Bakan Müezzinoğlu, “Temizlik yapılmamış temizlik yapacak kişisi yok. Bu soruna ait ilgililer bu koordinasyon merkezinden o eve gidecek ve o evin ihtiyaçlarını, o ailenin sosyal yardıma ihtiyacı var dediğinde bu şekilde hangi birim giderse gitsin diğerlerini ilgilendiren bir boyutun olup olmadığını, desteğin sağlanmasını tamamlayacak. Pilot illerimiz Aydın, Burdur, Çankırı, Edirne, Elazığ, Eskişehir, Iğdır, İstanbul, Samsun olarak belirlenmiş. Bu illerin pilot uygulamasından sonra Türkiye genelinde yaygınlaştırmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.