Gözlerini kaybetme tehlikesi yaşayan Gürcistanlı Tsıra Shbralidze,  Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir günde tedavi olarak, sağlığına kavuştu

Doç. Dr. Kemal Türkyılmaz: "Son yıllarda sağlık alanında gelişen teknolojiyle beraber özellikle göz alanında yurt dışından çok sayıda hasta Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni tercih ediyor. Bizde yaptığımız başarılı operasyonlarla hem bölgemize, hem ülkemize hem de yurt dışına sağlık turizmi imkanı sunuyoruz "


Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göz Klinik Şefi Doç. Dr. Kemal Türkyılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gürcistan'da yaşanan 30 yaşındaki Tsıra Sebralidze gözlerinde ağrı hissetmesi sonucu hastanemize başvurduğunu söyledi.

Türkyılmaz, Sebralidze’nin öncelikle Gürcistan’da tedavi olmak istediğini söyleyerek, şunları kaydetti:

“Sebralidze’den Gürcistan’da gittiği hastanede kendisinin üç ay içerisinde tedavi olmazsa gözlerini kaybedeceği ve ameliyat için yüksek bir maliyet gerektiğini öğrendi. Bunun üzerine ailesiyle tedavi olabilecekleri bir hastane aramaya başladılar. Yakınlarının tavsiyesi üzerine de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi olmaya karar veren Sebralıdze’ye bizde yardımcı olabileceğimizi söyledik. Yaptığımız başarılı ameliyatla da hastamızın gözlerinde görme kaybını engelledik. Bir gün gibi kısa sürede tedavisini olup, sağlığına kavuştu.”

Hastanın iki gözünde de sıkıntı olduğunu belirten Türkyılmaz, hastanın Gürcistan'dan gidip geleceğini göz önüne alarak rutin dışına çıktıklarını ve iki gözünü de aynı seansta tedavi ettiklerini başarılı bir operasyonla da ameliyatı sonlandırdıklarını ifade etti.


“Rize gözde artık “sınır” tanımıyor

Son yıllarda sağlık alanında gelişen teknolojiyle beraber özellikle göz alanında yurt dışından çok sayıda hastanın Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni tercih ettiğini belirten Türkyılmaz, "Özellikle ilimize yakın olması nedeniyle Gürcistan'ın ilk sırada yer aldığını bunun dışında Ukrayna, Azerbeycan, İran gibi ülkelerden hasta gelmektedir” dedi.

Bu anlamda yaptığımız sağlık turizmiyle hem bölgemize, hem ülkemize hemde yurt dışından gelen hastalara faydalı olduklarını söyleyen Türkyılmaz, “Bunun geri dönüşümü ise hem ülkemizin, ülkemiz insanının tanıtımına hem de olumlu ekonomik hareketliliğe oluyor" diye belirtti.

Türkyılmaz, özellikle son bir yılda çok sayıda yurt dışından hasta geldiğini ifade ederek, bu artışların en büyük sebebi yaptığımız ameliyatların başarısıdır. Bu anlam da hem ilimize hem de ülkemize faydası olan sağlık turizmini gerçekleştirmiş olduklarını ve her geçen günde daha iyi hizmetler yapacaklarına inandıklarını söyledi.


Tsıra Sebralidze’ın teyzesi Sevi Tsetshladze ise, "Bir arkadaşımız tavsiyesi üzerine buraya geldik. Buraya geldiğimiz çok memnunuz. Çok mutluyuz. Çok duacıyız. Gürcistan'da ameliyat için çok yüksek ücret istediler. Biz burada hem daha ucuza hemde daha güzel şartlarda ameliyat olduk. Sağlığına kavuştu. Doktorumuza ve bu imkanı sağlayanlara ve hastaneye adını verilen Recep Tayyip Erdoğan’a dua ediyoruz. Çok sağolsun" diye konuştu.