İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nin hastane standartlarında hazırlanan Diş Hekimliği Fakültesi Haliç, Halıcıoğlu’nda eğitim ve hizmet vermeyi amaçlıyor. Diş Hekimliği Fakültesi adına düzenlenen törende konuşan Prof. Dr. İşeri, yeni diş hekimliği fakültesindeki kliniklerde her öğrenciye ait bir diş üniti olduğunun müjdesini verdi.
İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri mesleğin ilk adımı olan beyaz önlüklerini özel bir törenle giydiler. Törene İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Azmi Ofluoğlu, Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Umut Tahir Güneş, Rektör Prof. Dr. H. Hüsnü Gündüz, Rektör Yardımcısı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu ile akademik kadro ve öğrenciler velileriyle birlikte katıldı.
Törende Diş Hekimliği Fakültesi adına konuşan Prof. Dr. Haluk İşeri, yeni Diş Hekimliği Fakültesi kliniklerinde her öğrenciye ait bir diş üniti olduğunu söyledi. Yeni fakülte binasının müjdesini böyle anlamlı bir günde vermenin mutluluğunu yaşayan Prof. Dr. Haluk İşeri, misyonlarının yüksek düzeyde bilgi ve deneyimine sahip, bilimsel gelişmelere duyarlı, etik davranışlara önem veren ve teknolojiye hızlı uyum sağlayabilen nitelikli hekimler yetiştirmek olduğunu belirtti.
“YENİ BİNADA KALİTELİ EĞİTİM, KALİTELİ HİZMET”
Fakültenin ilk öğrencilerinin 2012 yılında alındığını ve beyaz önlük giyme töreninin bu yıl üçüncüsünü düzenlediklerini hatırlatan Prof. Dr. İşeri, “Diş hekimliği eğitimi, ilk 2 sene ağırlıklı olarak temel diş hekimliği ve tıp derslerini içerir. Üçüncü sınıftan itibaren mesleki dersler ağırlık kazanır. Dördüncü ve beşinci sınıfta ise klinik eğitim yoğun olarak verilmektedir. Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Diş Hekimliği Fakültesinin yeni binası Haliç’te merkezi bir konumda her öğrenciye bir ünit verilecek şekilde hazırlandı. Klinikleri, laboratuvarları, kütüphanesi, sınıfları, konferans salonu ve her anabilim dalında görev yapan deneyimli ve dinamik akademik kadrosuyla, modern ve kaliteli eğitim - sağlık kurumlarından biri olma vizyonumuzu sürdürüyoruz” diye konuştu.