İran Sağlık Bakanı Behram Eynollahi, yarından itibaren 12 ila 18 yaş aralığındaki çocukların Covid-19 aşısı yaptırabileceğini duyurdu.

İran’da okulların yeniden açılması kararının ardından korona virüs vaka sayısındaki hızlı artış endişeye yol açmıştı. İran Sağlık Bakanı Behram Eynollahi yaptığı açıklamada, yarından itibaren 12 ila 18 yaş aralığındaki çocuklara Covid-19 aşısı sunulacağını söyledi. Eynollahi Covid-19 aşısının zorunlu olmadığını söyleyerek, “Aşı zorunlu değil ancak öğrencilerin aşılanmasını öneriyoruz. Bu konuda ailelerinde bize destek olmasını bekliyoruz” dedi.

Bir sonraki aşılama işleminin 7 ila 12 yaş aralığındaki öğrenciler olacağını belirten Eynollahi, “Bir sonraki aşamada 7-12 yaş arası çocuklar aşılanacak. Şunu unutmayalım ki aşı okulların açılması için zemini oluşturuyor ancak okulların açık kalabilmesi için 2 doz aşının da uygulanması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

İran Dini Lideri Hamaney’den ABD ve İngiltere menşeli korona virüs aşılarına yasak

İran Sağlık Bakanlığı’nın ülkede devam eden aşılama programına ilişkin paylaştığı son verilere göre, 83 milyonluk nüfusa sahip İran’da bugüne kadar 28 milyon 382 bin 995 kişiye aşının ilk dozu, 13 milyon 620 bin 868 kişiye de ikinci dozu yapıldı. İran’da toplam 42 milyon 3 bin 863 doz aşı uygulandı. Ülkede Sinopharm, Sputnik V, AstraZeneca ve yerli üretim COVIRAN Bereket Covid-19 aşıları uygulanıyor.