Mersin Üniversitesi’ne (MEÜ), eğitim ve bilimsel araştırma amacıyla vücudunu kadavra olarak bağışlayan emekli Hakim Şevket Fettahoğlu için Tıp Fakültesi tarafından şükran töreni düzenlendi.
MEÜ Tıp Fakültesi Prof. Dr. Türkan Saylan Konferans Salonu’nda düzenlenen törene; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İlvan, Fettahoğlu’nun ailesi, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Fettahoğlu hakkında hazırlanan sunumun ardından konuşan Prof. Dr. Zehra Kurtoğlu, Fettahoğlu’nun hayatı ve kadavra bağışı hakkında bilgiler verdi. MEÜ tarihinde ikinci kadavra bağışı olduğunun altını çizen Kurtoğlu, “Tıp Fakültesi’nin 17 yıllık geçmişinde, ilk olarak bağış vasiyeti yerine getirilmiş olan Murat Edemil’in ardından gerçekleşen ikinci bağış vasiyeti, Şevket Fettahoğlu’na aittir. Bu bakımdan bağışta Fettahoğlu’nun ve onun vasiyetine onay vermiş olan ailesinin, bu duyarlı davranışları çok kıymetlidir” dedi. Gelişmiş ülkelerde kadavra bağışının oldukça yaygın olduğuna dikkat çeken Kurtoğlu, “Bazı Avrupa ülkelerinde 10 kişiden birinin bedenini eğitim kurumlarına bağışladığını biliyoruz. Oysa, organ ve kan bağışı konularında olduğu gibi, kadavra bağışı bakımından da ülkemiz, ne yazık ki, istenilen seviyede değildir” diye konuştu.
Tıp Fakültesi Dekanı Ahmet İlvan ise kaliteli hekimlerin yetişebilmesi için iyi bir eğitimin olması gerektiğini vurgulayarak, “Nitelikli sağlık hizmeti alabilmek için kaliteli yetişmiş hekimlere ve bunu yetiştirmek içinde kaliteli bir eğitim sistemine ihtiyaç vardır. Eğitim için araç ve gereç sağlamak için maddi imkanlar yetebilir. Ancak kadavra için bu söz konusu bile olamaz. Üzülerek belirtmek isterim ki, Türkiye’de birçok tıp fakültesi hastanesinde yeterince kadavra olmaması nedeniyle, kaliteli bir tıp eğitimi yapmak mümkün olmamaktadır” şeklinde konuştu.
Fettahoğlu’nun kızı Narey Müller de Tıp Fakültesi’ne teşekkür ederek, bu bağışın yapılmasının ardından empati sunan herkesi minnettar olduğunu belirtti.
Konuşmaların ardından Narey Müller’e Rektör Yardımcısı Ali Kaya tarafından teşekkür belgesi verildi.