Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneğinden kanser hastaları ve ailelerine manevi destek ve ücretsiz psikoterapi hizmeti verilmeye başlandı.

Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği Başkanı Dr. Nilüfer Emen, yaptığı açıklamada, "Dernek olarak  hayata geçirdiğimiz “Kanserle Yaşamda Huzura Doğru” projesi kapsamında kanser hastası ve yakınlarının psiko-sosyal destek sağlanması, hasta ve hasta yakını ilişkisinde hastanın moral ve manevi açıdan güçlenmelerinin sağlanması, hastalıklarıyla baş etmelerini, yaşam kalitesini artırmayı iletişim kurmada temel becerilerin kazandırılması amacıyla hasta ve yakınları için organize edilen bireysel ve grup etkinliklerinde psikoterapi ve manevi bakım uygulaması yapıyoruz" dedi.


Emen, bu amaçla İl dışında konusunda uzman psikoonkolog ve manevi bakım uzman hocalarını belirli aralıklarla düzenli olarak hasta ve yakınlarına yönelik manevi bakım ve psikoterapi uygulaması yapmaya başladıklarını söyledi.

Ücretsiz yapılan bu programa Kanser Hastası ve yakınları veya psikoterapi ihtiyacı olan herkes katılabileceğini söyleyen Emen, başvuru için Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneğine ait 0464 223 44 23 numaralı telefonu aramalarını gerektiğini belirtti.