29 Mayıs günü Samsun’da çalıştığı hastanenin koridorunda 3 kurşunla hunharca katledilen Op. Dr. Kamil Furtun için tüm yurtta olduğu gibi Manisa’da da doktor ve sağlık çalışanları iş bıraktı. İki gün sürecek iş bırakma eyleminde hastanelerde poliklinik hizmeti verilmeyecek.
Manisa Devlet Hastanesi bahçesinde Türk Sağlık Sen, SES ve Türk Tabipler Birliği tarafından ortak yapılan basın açıklamasında öldürülen Op. Dr. Kamil Furtun için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, yaşanan şiddet alkışlarla protesto edildi. Basın açıklamasına Türk Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Genç de katıldı.
Yapılan saygı duruşunun ardından konuşan Türk Sağlık Sen Manisa Şubesi Başkanı Rıdvan Mutlu, “Hayatından endişe ederek hizmet sunmaya çalışan sağlık çalışanlarının, şiddete uğrayanların ve yitip giden canların vebali gerekli önlemleri almayanların üzerindedir. Her fırsatta ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ diyenler, gelinen noktada devletin memurunu yaşatamaz, kamu kurumlarında çalışanların çalıştıkları işyerinde canını koruyamaz durumdadır. Türk Sağlık Sen olarak biz yaşanan bu vahşi cinayeti protesto etmek ve can güvenliği talebimizi bir kez daha dile getirmek için bugün tüm yurtta iş bıraktık. Talebimiz çok basittir. Sadece güvenli çalışmak ve akşam olunca sağ salim ailemize kavuşmak istiyoruz. Kamil Furtun’u bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.
Türk Tabipler Birliği Manisa Şubesi Sekreteri Dr. Hasan Semih Bilgin de açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Yüreğimiz acı ve öfke dolu. Meslektaşımızın görev yaptığı hastanede hunharca öldürülmesini nefretle kınıyoruz. Biliyoruz ki bu münferit bir vaka değil. Acıyla doluyuz. Yılların emeği ile yetişmiş, kendi ailesinden, eşinden, çocuklarından çaldığı vakitle hastalarına faydalı olmaya çalışan ve halkımızın sağlığı için gece gündüz fedakarca hizmet vermeye çabalayan çok kıymetli meslektaşlarımız için gözyaşı döküyoruz. Bütün halkımıza, bütün hastalarımıza, hekimlere, sağlık çalışanlarına sahip çıkmaya, hastanelere, sağlık kurumlarına muayene olmak için değil sağlıkçılara destek olmak için gelmeye çağırıyoruz. Yasta ve isyandayız.”
Yapılan açıklamanın ardından doktor ve sağlık çalışanları şiddeti alkışlarla protesto ederken, hastanelerde poliklinik hizmeti verilmeyeceği, sadece acil ve yatan hastaların tedavilerinin gerçekleştirileceği öğrenildi.