Mersin’de yaşanan gribal enfeksiyon kaynaklı ölümler, ’domuz gribi’ iddialarını da gündeme getirdi.
Mersin’in Anamur ilçesinde ağır gribal enfeksiyona yakalanan Avukat Hüsnü Uysal’ın, Anamur Devlet Hastanesi’nde geçen cumartesi günü hayatını kaybetmesinin ardından, bugün de yine aynı ilçeden Mersin Devlet Hastanesi’ne gribal enfeksiyon şikayetiyle sevk edilen muhasebeci Yaşar Küçükalıç’ın ölümü, domuz gribi iddialarını gündeme getirdi.
Evli ve 1 çocuk babası Yaşar Küçükalıç’ın dayısı Mustafa Taşkın, Mersin Devlet Hastanesi morgu önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, yeğenini 3 gün önce cuma günü Anamur’dan Mersin Devlet Hastanesi’ne getirdiğini belirterek, "Anamur’da Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığında, oradaki ilk teşhis gripti. Fakat 1,5 saat sonra Mersin’e sevk ettiler. Bana, H1N1 virüsü soru işareti yazan bir evrak verdiler. Ben bu H1N1’i araştırdığımda domuz gribi olduğunu öğrendim. Bunu öğrenince her tarafa ulaşmaya çalıştım ama kimse bir bilgi vermedi. En son yeğenim vefat ettikten sonra cenazeyi almak için yukarıya çıktığımda bana, ’defnederken çok dikkat edeceksiniz, kimse ellemeyecek, kefenli vaziyette koyacaksınız, imam bunu ellemeyecek’ dediler. Demek ki bu doğru, domuz gribi. Buna benzer, benim götüreceğim bu cenaze ile birlikte Anamur’da 6. cenaze olacak" dedi.
Küçükalıç’ın cenazesi daha sonra Mersin Devlet Hastanesi morgundan alınarak defnedilmek üzere Anamur ilçesine götürüldü.
İlçede son birkaç gün içerisinde benzer rahatsızlık sonucu Av. Hüsnü Uysal ile 3 çocuk annesi Eşme Demir’in öldüğü belirtildi.
İDDİAYA YANIT GELDİ
İddiaya yanıt veren İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aytekin Kemik, şu ana kadar hayatını kaybeden vakalarda domuz gribi virüsüne rastlanmadığını söyledi. Ölümlerin bağışıklık sisteminin güçsüzlüğü ve diğer etkenlerden kaynaklandığını ifade eder Kemik, domuz gribinin eski etkinliğini kaybettiğini belirtti. Gribin, özellikle yaşlılar ve küçük çocuklar için ölüm riski olan bir hastalık olduğunu dile getiren Kemik, "Şimdiye kadar alınan örneklerde domuz gribi virüsüne rastlanmadı. Bugüne kadar domuz gribi üremiş hiçbir vakamız yok" dedi.