Eski Başbakan ve eski ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz beyin sapında tespit edilen bir tümör nedeniyle Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 5 Mayıs’ta ameliyat olmuştu. Yılmaz'ın sağlık durumunun kritik olduğu öğrenildi. Yılmaz'ın Başbakanlığı döneminde Bakanlık yapan Yaşar Okuyan, Yılmaz'ın durumunun giderek ağırlaştığını söyledi.

8 Mayıs'ta hastaneden yapılan açıklamada, “Mesut Yılmaz, 5 Mayıs 2020 tarihinde Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesinde başarılı bir beyin ameliyatı geçirmiştir. Şu an itibariyle tedavisine serviste devam edilmekte ve sağlık durumu hızla iyileşmektedir” denilmişti.

Yılmaz'ın Başbakan Yardımcılığı döneminde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev yapan Yaşar Okuyan, Yılmaz'ın sağlık durumu hakkında açıklama yaptı.

Okuyan Yılmaz'ın sağlık durumu ile ilgili şunları söyledi:

Başbakan ve ANAP Genel Başkanımız sayın Mesut Yılmaz'ın hastanede tedavisi devam etmekle birlikte giderek ağırlaştığını öğrendim. Allah Yardımcısı olsun. Dualarımız onunla...

İşte o paylaşım:

Yılmaz'ın durumunun gittikçe kötüye gittiğini belirten Okuyan sosyal medya hesabından Yılmaz ile birlikte çekildiği bir fotoğrafı paylaştı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kültür / Turizm Başdanışmanı ve Yurt Gazetesi yazarı İsmet Orhan, sosyal medya hesabından Mesut Yılmaz'ın sağlık durumu hakkında açıklama yaptı. 

İsmet Orhan, Mesut Yılmaz'ın sağlığından ümit kesildiğini belirtti.

Orhan, "Her şeye rağmen, Medeni duruşu vardı... Cumhuriyet değerlerine saygılıydı... Eski Başbakan Mesut Yılmaz’ın sağlığından umut kesildiğini öğrendim doktorlarından..." diye yazdı.

Orhan'ın paylaşımı şöyle; 2017 yılında oğlu Yavuz Yılmaz'ı kaybeden Mesut Yılmaz, bu sene beyin ameliyatı geçirmiş ve sağlık durumunun iyi olduğu ifade edilmişti. 72 yaşındaki Mesut Yılmaz Anavatan Partisi kurucu üyeleri arasında yer almıştı.