Kas güçsüzlüğü ve fazla kilolar için haftada 1 gün 25 dakika miha bodytec antrenmanı ile daha sağlıklı vücuda sahip olunabiliyor.
Kas güçsüzlüğüne bağlı bel ve sırt ağrılarını gidermek ve yağ yakarak daha fit bir vücuda sahip olmak için kullanılan en etkili antrenman yöntemlerinden biri olan Miha Bodytec ile ilgili bilgi veren Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mehmet Portakal, Alman EMS teknolojisi ile geliştirilen bu sistemin uzman spor eğitmenleri eşliğinde haftada 1 ya da 2 gün ve sadece 25’er dakikalık kişiye özel bire bir seanslar halinde sunulduğunu söyledi. Doktor Portakal, Miha Bodytec’in vücuttaki tüm ana kas gruplarını aynı anda, kişinin özgür iradesinin çok üzerinde bir etkinlikte çalıştırarak herhangi bir spor salonunda yapılacak 5-6 saatlik yorucu bir antrenmandan çok daha fazla etki sağladığını belirtti.
“SAĞLIKLI VE FORMDA BİR VÜCUDA KAVUŞUN”
Miha Bodytec’in kaslarda kasılmaya neden olarak bütün ana kas gruplarının yanında erişilmesi en zor olan derin kas fiberlerini bile harekete geçirdiğini ve bu sayede kasların, hiçbir ağırlık kullanmadan ve eklemlere en ufak bir yüklenme olmadan çok daha kısa sürede, çok daha yoğun bir şekilde aktive edildiğini ifade eden Dr. Mehmet Portakal, “Daha önce fizik tedavide kullandığımız EMS yöntemi geliştirilerek, hem hastalıkta hem de sağlıkta vücudumuza hizmet eden bir antrenman sistemi olarak uygulanmaya başladı. Bu antrenman sistemini özellikle duruş bozukluklarında, vücut eğriliklerinde, ağrılarda, kas romatizmalarında ve bel-boyun fıtıklarında kasları güçlendirmek amacıyla ve fazla kilolarından kısa sürede kurtulup daha şekilli, formda bir vücuda sahip olmak isteyenler için kullanıyoruz. Kullanıcılar, Miha Bodytec teknolojisinin üstün avantajlarını fiziksel performansın artması ile anında hissedebiliyor. Kaslar yapılanıyor, güç ve dayanıklılık artıyor, metabolizma hızlanıyor, vücuttaki yağ oranı azalıyor ve problemli bölgeler sıkılaşıyor, genel bir iyi olma hali oluşuyor. Tüm bu etkileri eklemlerinize hiçbir yük bindirmeden ve sakatlık riski oluşturmadan gerçekleştiriyor. Üniversitelerde yapılan araştırmalarda; hafta da bir gün, günde 25 dakika zaman ayrılarak yapılan bu antrenmanın, sanki spor salonuna her gün gidip de 1 saat kasları çalıştırmış gibi etki gösterdiği tespit edildi. Bu da kişiye hem zaman kazandırmış oluyor, hem de hiç olmadığı kadar sağlıklı ve formda bir vücuda, hızlanmış bir metabolizmaya kavuşmayı sağlıyor. Miha Bodytec egzersizleri, kas sistemi ve bağ dokusunun tümünü harekete geçirip, dolaşımı hızlandırırken sağlıksız yağ hücrelerinden de kurtulmayı sağlıyor. Miha Bodytec antrenmanı yaparken, EMS sisteminin bir parçası olan Miha Bodytec cihazının gönderdiği akımların iletilmesine yönelik tasarlanmış özel bir spor kıyafeti giyiliyor. Miha Bodytec’ in çalışma prensiplerinden biri de kişisel antrenör ya da fizyoterapist ile bire bir antrenman yapılmasıdır. Her bir antrenman kişiye özel olarak planlanır ve yine her antrenman uzman eğitmenler tarafından uygulanır. Böylece problem veya hedef ne olursa olsun en etkin sonuç, en kısa sürede alınır” dedi.
HIZLI KİLO VERMEDE FAYDALI YÖNTEM
Özellikle bu aylarda hızlı kilo vermek, duruşu düzeltmek ve bahar aylarında yaşanan kronik yorgunluktan kurtulmak, güne daha enerjik ve zinde başlamak isteyenler için Miha Bodytec’in çok faydalı bir yöntem olduğunun altını çizen Dr. Mehmet Portakal, haftada bir kez uygulanmasıyla diğer yöntemlerden tamamen ayrılan pratik, ekonomik ve yan etkisiz bu yöntemden hem hastalıklardan korunmak hem de ömür boyu dinç ve sağlıklı bir şekilde hayatını devam etmek isteyen herkesin faydalanması gerektiğini sözlerine ekledi.