Rize İl Sağlık Müdürlüğünde 112 acil sağlık hizmetlerinde görevli sağlık personelleri Tuzcuoğlu Memişağa Parkında 'Organ Bağışı Haftası' etkinlikleri kapsamında açılan stantta organlarını bağışladıktan sonra vatandaşlardan "Yaşam Yol Ver" projesine destek olmalarını istediler.

Rize İl Sağlık Müdürlüğünce Tuzcuoğlu Memişağa Parkında 'Organ Bağışı Haftası' etkinlikleri kapsamında stant açıldı. Açılan stantta vatandaşlardan organ bağışı ve naklinin yaygınlaştırılması ile toplumda organ bağışı konusundaki farkındalığı arttırmak amacıyla bilgilendirme yapılarak, organ bağışında bulunmaları istendi. 



112 acil sağlık hizmetlerinde görevli sağlık personelleri de vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği alanda "Yaşama Yol Ver" stantı açarak, vatandaşlar hem organ bağışına hem de 112 acil çağrı hattının gereksiz aranmasını önlemek ve trafikte ambulansın geçişine öncelik göstermek konusunda destek istediler.



-“112 Personellerinden örnek davranış”
Stant görev yapan tüm sağlık personelleri vatandaşları teşvik etmek amacıyla tüm organlarını bağışlayarak, öncelikli olarak organ bağışına destek oldular. 112 Acil çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi” konularında toplumsal farkındalığın arttırılması amacıyla başlatılan medya kampanyasına çalışmalarına devam edildi.



Vatandaşlara proje kapsamındaki materyalleri dağıtan sağlık personelleri, trafikteki vatandaşların ambulanslara yol vermesi, 112’ye düşen gereksiz çağrılara engel olmak ve farkındalık yaratmak açısından projenin öneminden bahsedildi.



İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, organ bağışı haftası etkinliklerine katılarak, tüm organlarını bağışlayan personellere teşekkür ederek, Yaşama yol ver projesi kapsamında etkinliklerinin ve farkındalık artırıcı çalışmalarının önümüzdeki günlerde de geniş kapsamlı olarak devam edeceğini belirtti.



Tepe, "112 Acil çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi konularında toplumsal farkındalığın arttırılması amacıyla başlatılan medya kampanyasına destek veren tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.