İSTANBUL, () - KARTAL Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün Kartal İlçe Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle ‘Kadınlarda Böbrek Hastalıkları ve Gebelikte Hipertansiyon’ semineri düzenledi. Seminerde konuşmacı olarak yer alan Tuzla Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Hulusi Levent, gebelik dönemiyle ilgili bilgi verdi. Levent, “Gebe kadınlar son aylarda dinlenmelidir” dedi.

Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen seminere çok sayıda vatandaş katıldı.Seminerde, gebelik zehirlenmesinin nelere yol açtığı konusu başta olmak üzere kadın sağlığına dair birçok konuda katılımcılara bilgi verildi.

Tuzla Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Hulusi Levent’in konuşmacı olarak katıldığı seminerde, gebelerin yüzde 10’unda görülen gebelik zehirlenmesi hakkında da konuşuldu. Bu rahatsızlığın nedeninin bilinmediğini ancak tedbir alınabildiğini belirten Levent,“Gebelerin, normalden 8-10 kilo fazla yük taşır hale gelmelerinden dolayı özellikle son aylarda dinlenmeleri ve uzanmaları gerekiyor” diye konuştu.

Levent, seminerin sonunda dinleyicilerin sorularını da cevapladı.

(FOTOĞRAF)