Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaşayan Ahmet ve Nahide Orhan çifti, üç ay önce akıma kapıldığı için iki bacağını kaybeden 10 yaşındaki çocukları için yardım bekliyor. İlçenin Esentepe mahallesinde yaşayan Orhan ailesinin 10 yaşındaki çocukları Harun Orhan, üç ay önce elektrik akımına kapıldı. Sırtı ve ayaklarından yaralanan Orhan’ın Elazığ’daki Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde yapılan tedavisinde bacakları dizden aşağı kesildi. Oğlunu her ay tedavi için Elazığ’a götürmesi gereken inşaat işçisi baba Ahmet Orhan, "Maddi durumumuz iyi değil. Harun’un tedavisini sürdürmekte zorlanıyoruz. Harun’un tedavisi 7-8 ay sürecek. Her ay kontrole götürmem gerekiyor, beş çocuğum var. Harun’la beraber hepsi öğrenciydi. Harun, yaşadığı olay nedeniyle şu an eğitimine devam edemiyor. Ailemi geçindirmek için inşaatlarda çalışıyorum" dedi.
Anne Nahide Orhan ise, Harun’u sıkılmasın diye dışarıya çıkardığını belirterek, “Tekerlekli sandalye olmadığı için kucağımda veya sırtımda taşıyorum. Okula gidip eğitimine devam etmek istiyor" diye konuştu.
Ahmet ve Nahide Orhan çifti, çocukları Harun’un tedavisi için gereken ulaşım masrafları için yardımsever ve yetkililerden yardım bekliyor.