İZMİR (İHA) – Tıp tarihinde ender rastlanan bir olay İzmir’de gerçekleşti. 65 yaşındaki bir kalp hastası, ameliyata alınacağı sırada yapılan tetkiklerde kan grubu belirlenemeyince ameliyatı iptal oldu. Hasta daha sonra kendi vücudundan alınan kanı kullanılarak ameliyat edildi.
İzmir’in Tire ilçesine bağlı Ayaklıkırı köyünde yaşayan Şükran Kahraman, kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Doktorların anjiyo gerektiğini söylemesi üzerine tedavi sürecine başlanan Şükran Kahraman’ın kan grubu bir türlü belirlenemedi.
“KENDİ KANIMLA AMELİYAT OLDUM”
Doktorların kendisini ameliyata hazırladıkları sırada kan grubunun belirlenemediğini anlatan Şükran Kahraman, “Kalp ameliyatı olacaktım. Kan grubum belli olmadığından ameliyatı iptal ettiler. Sonra benden 1 ünite kan aldılar. Beni iki gün dinlendirdikten sonra ameliyat oldum. Bana kendi kanımı geri verdiler. Kan grubum A (RH) Pozitife biraz uygunmuş ama doktorlar cesaret edemedi, ‘Verdiğimiz an damarların patlar’ dediler. Çok araştırdılar uygun kan bulamadılar. En son kendi kanımla ameliyat yapmayı göze aldılar. Ertesi gün yoğun bakımdan çıktım. ‘Riske atmayalım kendi kanını kendin üreteceksin’ dediler’ 65 senedir kan grubunu bilmedim. Köylük yerde ihtiyaç olmadı. Hiçbir rahatsızlığım olmamıştı. Kan grubum bilinen gruplardan değilmiş. Şuan çok iyiyim” dedi.
“O EVDE YOKKEN YUKARIYA ÇIKAMADIM”
Şükran hanımla 50 yıldır aynı yastığa baş koyduklarını anlatan Yusuf Kahraman ise “Birbirimizi arpa ağırlığı kadar bile incitmedik. 5 evladımız var. Onu Allah geriye döndürdü. Doktorlarımız çok uğraştı. Yüzde 3-5 yaşama şansı var dediler. O evde yokken yukarı çıkamadım. Hanımın yeri başka oluyor” ifadelerini kullandı. Beş çocuk 9 da torunları olduğunu söyleyen Yusuf Kahraman, eşi Şükran hanımın elini sıkı sıkı tutarak eski günlerine nazire yaptı.