Antalya’da yaşayan mavi ışık hastası 4.5 aylık Poyraz bebeğe Türkiye’nin her yerlerinden 8 kişi bağış için aday oldu.
Antalya’da yaşayan Servet Ergün isimli vatandaş, 4.5 aylık “Mavi ışık” hastası bebeği Poyraz’ı hastanelerde yer olmadığı ve özel hastanede de tedavi edecek maddi imkanı olmadığı için sanayide 550 TL’ye yaptırdığı fototerapi cihazıyla tedavi etmesiyle gündeme gelmişti. Aileye çok sayıda yardım yapılmış ve hayırsever bazı vatandaşlar baba Ergün’e fototerapi cihazı hediye etmişti.
HALASI VAZGEÇMİŞTİ
Tam olarak iyileşmesi için karaciğer nakli olması gereken Poyraz’a halası Serpil Arıcan bağışçı olmuş, aile durum karşısında sevinmişti. Poyraz’ın nakil için biraz daha kilo almasını bekleyen aileye halanın ailevi nedenlerden dolayı vazgeçtiği haberi derin üzüntüye neden olmuştu. Baba Servet, oğlu Poyraz’ı kucağında hastane hastane dolaştırıp tedavisini takip ederken Ankara’dan sevindirici bir başka haber geldi.
TIR ŞOFÜRÜ BAĞIŞÇI OLMAK İSTEDİ
Poyraz bebeğin hikayesini televizyon haberlerinden izleyen Çorumlu TIR şoförü Hacı Yağcı (43), karşılık beklemeden karaciğerini bağışlayacağını açıkladı. Gelen haberle tekrar umutlanan aileye Türkiye’nin değişik yerlerinden 6 farklı kişi bağışçı olmak istediğini söyledi.
"POYRAZ HEPİMİZİN EVLADI OLDU"
Poyraz bebeğin biraz daha kilo alması ve gelişmesini tamamlamasını beklediklerini belirten baba Servet Ergün, sosyal medya üzerinden ve bizzat kendisini cep telefonundan 8 ayrı kişinin arayarak karaciğeri bağışında bulunmak istediğini söylediğini anlattı. İlgiden dolayı çok memnun olduğunu belirten Servet Ergün, "Ankara’dan bir verici çıktı. Bana telefonla ulaştı kendisiyle görüştük. Türkiye’nin değişik yerlerinden 8 kişi daha verici olmak istediğini söyledi. Sosyal medya üzerinden bana ulaşıp nakil için verici olacaklarını söyleyenlerde var. Poyraz hepimizin evladı oldu" dedi.
NAKİL İKİ BUÇUK AY SONRA
Nakile hemen başlayamayacaklarını, Poyraz’ın hala kan değerlerinin ve sarılığının normal değerlere dönmesini beklediklerini belirten Servet, "İki buçuk aylık bir süre sonra Poyraz gelişimini tamamlayınca nakil olacak. Özel bir hastanede nakil işlemi yapılacak. Doktorlar Poyraz’ın ne kadar gelişirse ameliyatın o kadar başarılı olacağını söyledi" dedi.
Aile, bebeklerinin sağlığına kavuşacağı ameliyat için gün sayıyor.