Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bildiri dağıtmak isteyen Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası  yöneticilerine izin verilmedi. SES Şube Başkanı Deniz Çelebi, güvenlik görevlilerinin, "İktidarı kötülüyorsunuz, dağıtamazsınız" diyerek bildiri dağıtımını engellediğini söyledi.

'Hizmet Üretmiyoruz' sloganı ile 13 Mart'ta Türkiye genelinde hastanelerde uygulanacak grev öncesi sağlık çalışanlarını bilgilendirmek amacıyla RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde broşür dağıtmak istediklerini belirten SES Şube Başkanı Deniz Çelebi, özel güvenlik görevlilerinin engeli ile karşılaştıklarını kaydetti. Çelebi şöyle dedi:

"Bize, 'Bildiriniz yasa dışı. İktidarı kötülüyorsunuz, dağıtamazsınız' dediler. Bizi özel güvenlik odasına almak istediler. Karşı çıktık. Sağlıkçıların taleplerini seslendirme yerineAKP iktidarının taleplerini yerine getirmemizi istiyorlar. Hastanede müthiş bir baskı var. Sağılıkçılar konuşamıyor. Konuşanı susturuyorlar. Bu bireye kadar gidecek, bir yerde patlama yapacak."

'BASKILAR BİZİ YILDIRAMAZ'

SES Rize Şubesi Yöneticisi Ayşenur Güneş ise, "Bildiri dağıtmak istediğimiz servislerde öyle bir korku oluşturmuşlar ki kimse bildiri almak istemedi. Ancak baskılar bizi yıldıramaz. Bildirileri dağıtacağız, onlar arkamızdan toplamaya devam edecek. Ama biz yılmadan arkadaşlarımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz" diye konuştu