Değişik nedenlerden dolayı saç dökülmesi sorunu yaşandığını belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Şerife Arslan, bunlar arasında en sık görülenin telojen saç kaybı olduğunu kaydetti.
Dr. Arslan, telojen saç kaybının, beslenme eksikliğinden, bunun da genellikle sıkı bir diyet programı ya da açlık döneminin uzun olmasından kaynaklandığını bildirdi. Dr. Arslan, “Telojen saç kaybı bunun yanı sıra, gıda emilimindeki bozukluklar, demir, çinko veya D vitamini eksikliği, tiroid hormonunun az ya da çok olması, stres, gebelik sonrası dökülme gibi nedenlerle oluşabilir. Dökülme tetikleyici olaydan yaklaşık 3 ay sonra başlar. Androgenetik saç dökülmesi (Erkek tipi saç dökülmesi) de, toplumda hem kadın hem de erkeklerde sıkça gördüğümüz bir başka saç dökülmesi tipidir. Bu tipte ise, genetik ve hormonal faktörler ön plandadır” dedi.
SAÇ MEZOTERAPİSİ BAŞARILI BİR YÖNTEM
Dermatoloji Uzmanı Dr. Şerife Arslan, saç dökülmesi şikayeti ile gelen kişide, öncelikle saç dökülme tipinin belirlenerek, nedenlerini bulmaya çalıştıklarını ifade ederek, sonrasında ise saç mezoterapisi, PRP uygulaması ile sorunu çözdüklerini bildirdi. Saç mezoterapisi ile ilgili bilgiler veren Dr. Arslan, saç dökülmesini durdurmak, yeni saç çıkmasını aktif hale getirmek ve var olan saçın kalitesini arttırmak amacıyla belli periyodlarla saçlı deriye enjeksiyonla ya da dermaroller (mikroiğneleme) ile uygulama gerçekleştirildiğini açıkladı.
SAÇ MEZOTERAPİSİNİN UYGULANABİLECEĞİ SAÇ DÖKÜLMELERİ
Dr. Şerife Arslan saç mezoterapisinin uygulanabileceği saç dökülme nedenlerini de şöyle sıraladı :
“Genetik yatkınlıkla birlikte olan aşırı androjen miktarına bağlı dökülme (androgenetik saç dökülmesi), hormonal nedenler (loğusalık, gebelik, menapoz dönemi, tiroid hastalıkları, diabet gibi), saçlı deri kan akımının zayıf olması, beslenme yetersizlikleri (vitamin, protein, lizin gibi aminoasitler, omega 3 ve 6, biotin, demir, çinko eksikliği gibi) yada aşırı kilo alınımı yada kaybı gibi beslenme bozuklukları, sigara, bazı ilaçlar (özellikle kemoterapi ilaçları), kronik hastalıklar (kanser, enfeksiyon, kollajen doku hastalıkları ), ekanik travma (çekme, kötü fırçalama, fön), kimyasal işlemler (uygunsuz şampuan, boya, perma vs), psikolojik stres, mevsim değişiklikleri ile yaşanan saç dökülmeleri.”
Saç mezoterapisi uygulamasının ayrıntılarına ilişkin bilgiler de veren Dermatolog Şerife Arslan, özel karışımlar ile saç bölgesine vitamin ve mineral takviyeleri yapılarak bu bölgenin kan dolaşımının arttırıldığını bildirdi.
20’ŞER DAKİKALIK SEANSLAR İLE CANLI, PARLAK VE GÜÇLÜ SAÇLAR
Uygulama ile saç kökünün canlanması, saç gövdesinin kalınlaşması ve parlamasının sağlandığını kaydeden Dr.Arslan sözlerini şöyle sürdürdü:
“Mezoterapiyle dökülen saçların gelişebileceği doğal ortam sağlanır. Biotin, hyalüronik asit, silika gibi besinler, damar gevşeticiler kullanılır. Keratin biyosentezini arttırıcı ve yağlanma karşıtı ürünler de kullanılır. Kliniğimizde saç mezoterapisi 10 seans olarak uygulanmaktadır. İlk ay haftada bir, sonraki ay 15 günde bir ve sonrasında ayda bir seans yapılır. İlk uygulamadan haftalar sonrasında saçların tekrar geliştiği gözlenir ve yaklaşık 6 ay sonra dökülen bölgeler yeniden canlanır. İşlem yaklaşık 20-30 dakika kadar sürmektedir.”