Profesyonel olarak Kick Boks ile uğraşan iş adamı Mehmet Hıdır Tutoğlu ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı çalışanı Tahir Ünver (31) bir süre önce ektirdikleri saçları sayesinde öz güven ve motivasyonlarının arttığını anlatarak, “Artık rakiplerimizin karşısına daha güçlü çıkıyoruz” dediler.
Profesyonel olarak Kick Boks sporuyla uğraşan iki arkadaş Mehmet Hıdır Tutoğlu (32) ve Tahir Ünver, hem sosyal hayatta hem de çıktıkları maçlarda özgüven ve motivasyonlarının artması için saç ektirmeye karar verdi. Bornova’da ayakkabı mağazası sahibi olan Mehmet Hıdır Tutoğlu ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İzmir İl Müdürlüğünde görevli Tahir Ünver (31) Özel ENTO KBB Cerrahi Merkezine giderek saç analizi yaptırdı. Ardından saç çizgisi belirlenen iki aday Plastik ve Estetik Cerrah Op. Dr. Murat Tuna ve ekibi tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyonların ardından saçlarına kavuştu.
“SAÇSIZ HALİMLE RİNGDE KONSANTRE OLAMIYORDUM”
Türkiye Kick Boks Milli Takımı Antrenörü İbrahim Atılgan tarafından İzmir Çiğli Egekent Spor Kulübü’nde çalıştırılan iki genç, yeni saçları sayesinde ringe çıktıklarında kendilerini daha güçlü hissettiklerini söyledi. Kick Boksta öz güvenin ve konsantrasyonun çok önemli olduğunu anlatan Mehmet Hıdır Tutoğlu, “Saçlarım yokken maçlara tam olarak konsantre olamıyordum, kendimde bir eksiklik hissediyordum. Bu yüzden saç ektirmeye karar verdim. Bendeki özgüven ve motivasyon artışını gören arkadaşım Tahir Ünver de saç ektirdi. Saç ekiminden sonra maçlarda eskisine göre daha başarılı olmaya başladık” diye konuştu. Arkadaşının ardından saç ektiren Tahir Ünver ise saç ekiminden sonra kendini daha iyi hissettiğini, antrenmanlar ve maçlarda daha başarılı olduğunu söyledi.
“ERKEKLER İÇİN SAÇ ÇOK ÖNEMLİ”
Erkek kozmetiğinde saçın çok önemli bir yeri olduğunu ifade eden Dr. Tuna da, “Erkek kozmetiğinde saç önemlidir. Günümüzde kulak arkası bölgeden saç tellerini tek tek alıp saç olmayan bölgelere naklediyoruz. Görselliğin önemli olduğu meslek gruplarında medya, siyasiler, doktorlar, öğretmenler, pazarlama uzmanları daha çok saç ektiriyor. Kullandığımız fue yöntemi kesi yapmadan lokal anestezi ile doğala en yakın saç sonuçlarını elde edebiliyoruz. 18 yaşın üzerinde lokal anestezi yapılabilecek herkeste bu yöntem uygulanabilir” diye konuştu.