Bölgede son günlerde heyelanlara neden olan sağanak yağmurlar şebeke suyunu ve kaynak sularını olumsuz olarak etikilediği belirtildi. Rize Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Tepe yaptığı açıklamada suların sürekli kontrol edildiğini klorlama çalışmalarının düzenli olarak yapıldığını ancak yinede son günlerde hastanele başvuran ishal vakalarında artışların gözlendiğini vurguladı.

Vatandaşları bir süre daha hazır su veya kaynatılıp soğutulmuş şebeke suyu içmeleri konusunda uyaran Dr. Tepe: " İlimizi son günlerde etkileyen şiddetli yağış ve beraberinde getirdiği sel ve heyelanlar sebebiyle özellikle Fındıklı, Pazar ve Çayeli ilçelerimiz başta olmak üzere içme ve kullanma sularımız olumsuz etkilenmiştir. Bu durumu dikkate alarak içme suyu olarak kapalı şişe suyu veya kaynatılmış soğutulmuş su tüketilmesi yönünde duyurular yapılmıştır. Sularının düzenli klorlanması titizlikle takip edilmektedir.
Ancak 4 Eylül 2016 tarihinde sağlık kuruluşlarımıza başvuran ishal vakalarında artış gözlenmiş olup muhtemelen su ilişkili olduğu düşünülmektedir. Söz konusu durum gerek Halk Sağlığı Müdürlüğümüzce gerekse de tüm sağlık teşkilatlarımızca yakinen takip edilmektedir. Su örnekleri ve hastalardan alınan örnekler detaylı incelenmek üzere Bakanlığımıza gönderilmiştir. Aşırı yağmurlar etkisini tamamen kaybedip, su şebekelerinin olumsuz etkilenmesi ortadan kalkıncaya kadar içme suyu olarak hazır su tüketilmeli veya kaynatılıp, soğutulmuş su kullanılmalıdır. Şehir şebekesi dışında dezenfekte edilmemiş bireysel kaynakların içme suyu olarak tüketilmemelidir.

Özellikle çocuk ve yaşlılar, bu durumdan daha çabuk etkileneceğinden onların kullandığı içme sularına ayrıca dikkat etmeliyiz. Belediyelerimizden bu dönem boyunca sulardaki klor seviyesinin arttırılması istenilmiş olup, sulardaki farklı klor tadı vatandaşımızda endişeye sebep olmamalıdır." dedi.