Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu İzleme, Ölçme ve Değerlendirme Kurum Başkan Yardımcılığı’nın düzenlediği "4. Sağlık Tesisleri Verimlilik Sempozyumu" Uludağ’da yapıldı.
Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği’nin ev sahipliğini yaptığı sempozyuma 250 kişi katıldı. Doğa ve kış turizminin merkezi Uludağ’da 2 gün süren sempozyuma Türkiye Kamu Hastaneleri Kurum Başkanı Uzm. Dr. Zafer Çukurova, İzleme, Ölçme ve Değerlendirme Kurum Başkan Yardımcısı Op. Dr. Merve Akın, Verimlilik Daire Başkanı Op. Dr. Pınar Koçatakan, Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın, 89 Kamu Hastaneler Birliğinden Verimlilik Birim Sorumluları ve sağlık çalışanları iştirak etti. Prof. Dr. Rüstem Aşkın, yaptığı açılış konuşmasında, Bursa’nın sempozyuma ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getirirken Kamu Hastaneleri olarak Bursa’da poliklinik hizmetinin yüzde 70‘ini, acil yükünün de yüzde 90‘ını kaldırmakta olduklarını belirtti.
Aşkın, hastaneler birliği olarak artan hasta talebini karşılamak, en iyi hizmeti en iyi şartlarda sunmak için gelişen teknolojiyi kullandıklarını söyledi. Op. Dr. Merve Akın ise, "Verimlilik deyince herkesin aklına karne geliyor, maksadımız karne puanını yükseltmek olmamalı. Sizler karne puanını yükseltmek için uğraşmayın, zaten sağlık hizmetini istendiği şekilde sunduğunuz zaman bu karne puanınıza etki edecektir” dedi.
Sempozyuma katılanlar sağanak yağışa rağmen Uludağ’da yürüyüş yaparak stres etti.