Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Sağlıklı Yaşam Araçları projesi kapsamında ilimizde mobil sağlık etkinlikleri devam ediyor.

Sağlıklı Yaşam Araçları projesi kapsamında tüm ilçelerde ve il merkezinde Tuzcuoğlu Memişağa Parkı, Sahil Camii Bahçesi ve Sahil Park Alanı’nda Diyabet, Sağlıklı Beslenme, Obezite ile Mücadele, Fiziksel Aktivite, Kanser taramaları gibi konularda farkındalık çalışmaları yapıldı.

Halka yönelik olarak gerçekleştirilen etkinliklerde kan şekeri ölçümü, tansiyon ölçümü ile GGK(Gaitada gizli kan) kiti dağıtımı yapılarak kanser taramaları yapıldı.

Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, “İlimizde hem yaşam kalitesini yükseltmek hem de hastalıkları oluşmadan önce önlemek amacıyla halk sağlığına yönelik koruyucu sağlık hizmetleri çalışmaları artarak devam etmektedir.” dedi.

Halk sağlığı çalışmaları etkisi uzun vadelerde ortaya çıkan, sabır gerektiren, uzun soluklu çalışmaları içerdiğini belirten Tepe, bu uzun soluklu yolda Rize İl Sağlık Müdürlüğü olarak çalışmalarımız büyük bir özveriyle sürdürülmektedir.” diye belirtti.